faktycznie kolego, masz rację poleciałem sobie trochę na skróty i najwidoczniej niedoczytałem tego B6Grzechu_1990 pisze:Chodzi o B6 a nie B5FL
a to zmienia postać rzeczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
faktycznie kolego, masz rację poleciałem sobie trochę na skróty i najwidoczniej niedoczytałem tego B6Grzechu_1990 pisze:Chodzi o B6 a nie B5FL
taka prędkość jest sporadyczna to zrozumiałe ale chcę mieć świadomość że pójdzie ile powinien pójść, raz już przez nieświadomość wstyd mi byłoDetektor pisze:prędkość max. twojego auta nie powinna Tobie przeszkadzać na codzień bo niby gdzie miałbyś jeżdzić 180km/h
Detektor pisze:kiedy to one zaczęły Ci odchodzić ? bo chyba nie kiedy Ty już miałeś na szafie 180km/h a one nadal się rozpędzały ?
z logów kolega zczytał że jest drążnyGrzechu_1990 pisze:proponuję wycięcie kata
EGR trochę paskudzi ale to przez turbo choć zużycie oleju jest w normieDetektor pisze:zaślepienie EGR-a i wyczyszczenie kolektora ssącego
ja tą borynę diagnozuje i jeśli chodzi o katalizator to po logach można stwierdzić czy jest drożny, czy nieDetektor pisze:jeśli chodzi o kata to można sobie tylko domniemywać po logach bo tam żadnych czujników nie ma tak jak jest to w przypadku nowszych golfów które mają już zainstalowane czujniki w DPF-ach
skoro tak mówisz to ja w wolnej chwili zajmę się tym zagadnieniem i chętnie się podszkolędamcio151 pisze:jeśli chodzi o katalizator to po logach można stwierdzić czy jest drożny
nie podlega to najmniejszej wątpliwości, jak już będzie po operacji to niech kolega asko78damcio151 pisze:zvagujemy go przy vmax , powinno być lepiej widać co się dzieje, to są zupełne inne obciążenia dla silnika, niż bieg 3 ...
160km/h to idzie mi ale na 4 biegu a na 5 nie kończą się obroty bo przy tej prędkości ma ok 3300obr i przy dalszym deptaniu buja się do ok 200 (tak na 5 biegu) choć tu są już chore obroty bo coś koło 4200. Prędkości podaje licznikowe ale w porównaniu do GPSa to licznik zawyża ok 5km/h. Jedno jest pewne że przy 160 nie maja prawa się skończyć obroty na 5 biegu.asko78 pisze:kolego na 5 osiagam cos ponad 160 ale tu obroty sie koncza
Pewnie po wstającej turbinie.GoF pisze:Ps. trochę nie na temat ale była mowa o tym że w logach można odczytać że jest kat zapchany. Jak się to objawia i gdzie to odczytać?
poniekąd miało by to sens ale czynników może być kilka które to mogą wprowadzać w błąd, sam jestem ciekawyleon79 pisze:GoF napisał(a):
Ps. trochę nie na temat ale była mowa o tym że w logach można odczytać że jest kat zapchany. Jak się to objawia i gdzie to odczytać?
Pewnie po wstającej turbinie
u mnie jest tak samoGoF pisze:Prędkości podaje licznikowe ale w porównaniu do GPSa to licznik zawyża ok 5km/h
tak, po wstającej turbinie można ocenić czy kat jest zapchany ...oczywiście mając pewność, że podciśnienie i układ sterownia VNT jest sprawnyDetektor pisze: leon79 napisał(a):GoF napisał(a):
Ps. trochę nie na temat ale była mowa o tym że w logach można odczytać że jest kat zapchany. Jak się to objawia i gdzie to odczytać?
Pewnie po wstającej turbinie
poniekąd miało by to sens ale czynników może być kilka które to mogą wprowadzać w błąd, sam jestem ciekawy
jak to po logach można zdiagnozować że jest zapchany kat, może kolega damcio151 był by uprzejmy
i podzieliłby się z nami tą wiedzą
no tak, w takim przypadku ma to sensdamcio151 pisze:tak, po wstającej turbinie można ocenić czy kat jest zapchany ...oczywiście mając pewność, że podciśnienie i układ sterownia VNT jest sprawny
no to czekamy do przyszłego tygodniadamcio151 pisze:wstępnie jesteśmy umówieni na poniedziałek, zobaczymy co wyjdzie przy diagnozie
to jak to się damcio151 stało, że wcześniej tego nie wyłapałeś ? pewnie robiliście tylko (statyczne) ?damcio151 pisze:logowane na 4,5 i 6 biegu - byle tylko osiągnąć te vmax i zobaczyć co się wtedy dzieje
co ciekawe na 3 biegu tnie tylko o 1, góra 2mg
czego nie wyłapałem ? logi wcześniej robione byly tylko na 3 biegu i tak jak wspomniałem - na tym biegu tnie tylko 1, w porywach 2mgDetektor pisze:to jak to się damcio151 stało, że wcześniej tego nie wyłapałeś ? pewnie robiliście tylko (statyczne) ?
normalna praca, tyle, że tnieDetektor pisze:tak wogóle to bardzo "interesująca" jest praca tej przepływki, pierwszy raz widzę coś takiego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości