Czujnik ABS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik ABS
Witam. Który z czujników ABS jest od mojego auta prawy : 1H0 927 808 ; 1J0 927 804. Lewy : 1H0 927 807 ; 1J0 927 803
Andrzej S
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czujnik ABS
końcówka parzysta zawsze oznacza stronę prawą (nieparzysta- lewą) w częściach występujących symetrycznie. Czyli dla ciebie pierwsze dwa numery i oba są ok, to są zamienniki fabryczne
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czujnik ABS
Pilot70, piszę że to to samo, obecnie nowe czujniki z ASO nie występują z początkiem 1H0, wyłącznie 1J0 - to sa te same czujniki, a VW zmienił numer w trakcie produkcji nie zmieniając parametrów czujnika (te same były w mk3 z przodu). Jesli kupujesz jak wszyscy czujnik siemensa to możesz miec go podany jako zamiennik pod oboma tymi numerami
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- VWaldini81
- LDZ
Czujnik ABS
Zdjąć koło. Odkręcić śrubkę(imbus 20) w zwrotnicy od tyłu. Czasem nie chce wyjść i trzeba go śrubokrętem podważyć, wydłubać.
Czujnik ABS
W tej chwili kontrolka awarii świeci się cały czas. Czy po wymianie zgaśnie, a jeśli nie czy po odłączeniu akumulatora błąd zostanie usunięty ?
Andrzej S
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Czujnik ABS
Podłącze się pod temat. Kolega ma Golfa Mk4 1.6benz z 1998 roku. Nie działał ABS, podpiąłem pod VAGA, wykazało uszkodzony czujnik -lewy przód. Czujnik wymieniony, podczas testu na VAGu pompa ABS uruchamia się, test ABSu ładnie przechodzi brak błędów...a ABS jak nie działał tak dalej nie działa. Co może być przyczyną?
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Czujnik ABS
A "rozpędziliście " autko do prędkości min 40 km/h? Powyzej tej prędkości Abs sie uzbraja.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Czujnik ABS
Oczywiście, że tak. Próby były przy 80-100km/h. Koła normalnie blokowały się.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Czujnik ABS- pierścień ABS bęben
Może Mi ktoś podpowiedzieć. Wymieniając bębny w golfie III, musiałem zdemontować pieścień od abs i okazało się że ten pierścień na starym bębnie zszedł lekko ale tylko na prawym kole, założyłem na nowy bęben wszedł lekko za lekko, wszystko złożyłem wydawało się że OK, po przejechaniu 100m i pierszym hamowaniu na skrzyżowaniu abs zaczął odbijać, przejechałem tak około 100m i cały czas odbijał nawet po puszczeniu pedału hamulca. Zapaliła się kontrolka ABS i nie zgasła. Zdjąłem bęben i okazało się że pierścień od abs się zsunął z bębna, obejżałem go dokładnie i okazało się że jest pęknięty w dwóch miejscach, czujnik nie nosi uszkodzeń mechanicznych. Nie miałem nowego pierścienia więc nie założyłem nowego bo sklepy już były pozamykane.
I tu pytanie czy po założeniu nowego pierścienia kontrolka abs zgaśnie samoczynnie czy trzeba podpiąć komputer?.
Czy mogło się jeszcze coś uszkodzić w takim zsunięciu pierścienia?
I tu pytanie czy po założeniu nowego pierścienia kontrolka abs zgaśnie samoczynnie czy trzeba podpiąć komputer?.
Czy mogło się jeszcze coś uszkodzić w takim zsunięciu pierścienia?