Cinek pisze:nie no wynik niezły, ale powtórze krzyla, myślałem że bedzie więcej
i mozna wiecej, jestem pewien bo wiem jakie byly ustawienia, ale na codzien jezdze od jakiegos czasu wlasnie tak. Konkretniej od czasu jak polamalem tarcze sprzegla sachsa (
http://www.zaprzal.info/sp1.jpg ) i zalozylem zamiennik
IMHO to samo albo lepiej da sie wycisnąć z Twojego JR-a
HellMan pisze:W pewnym momencie już myślałem że testerzy robią jakiś błąd bo każde auto miało dużo zaniżoną moc np. ibiza tdi 130PS (chyba) wyszła na niecałe 100PS, Megane 150PS -> 100PS itd. Patrząc na to wszystko odechciało mi się. Wszedłem na hamownię jak testowali Golfa 3 VR6, jemu jak dobrze pamiętam wyszło 130PS.
hamownia maha jest dokladna, a Ty pewnie, jak
Katherina, napisała pomyliłeś odczyty
akurat dieselki bardzo ładnie wychodziły
HellMan pisze:PS. Wiesz może z kim się tam umówić na hamowanie za friko? (jestem tam co 2 tygodnie na WI).
niestety nie wiem jak to jest. musisz indywidualnie rozmawiac, albo znalezc kogos znajomego
Katherina pisze:hamownia jest ok, i chyba jako jedyna w białym
podobno jest teraz jakas na 27 lipca w firmie zajmujacej sie gazem LPG, ale jest droga i podobno nie za bardzo ja jeszcze ogarniaja
Katherina pisze:już wiem co to za dieselek w kolejce stał przynajmniej
Trochim pisze:zrób governormoda a moc pewnie jeszcze podskoczy
wiem, ze by podskoczyla, ale w pompe w tym aucie nie bede juz ingerowal. raczej nic juz nie bedzie robione, a mozna zrobic normalny downpipe, pokombinowac z glowica od 1.9, zrobic FMIC bo teraz ic jest pod maska i bez zadnej kierownicy powietrza... Chyba wole zbierac na tdi
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 8:50 am ]
HellMan pisze:Mówisz?
. No to już sam nie wiem, mówimy o tej czarnej ibizie? Jeżeli tak to chyba, coś mi się pokręciło. Widziałem jak byk, że dociągnęła tylko do 100.
moze patrzyles na moc na kolach?
czarna 6K 110 koni wyszla 114
a czarna 130 konna chyba 126