Patrząc na logi nie ma to większego sensu, już tłumaczę dlaczego. Po pierwsze z tego co widać w logach to jest niedoładowanie (ciśnienie które wytwarza turbosprężarka jest za niskie) i mogą być tego dwa powody, turbo z jakiegoś powodu nie jest wstanie wytworzyć ciśnienia-zła regulacja sztangi, dwa jest dziura w układzie doładowanie. Teraz gdyby była dziura to auto kopciło by na czarno podczas gwałtownego przyspieszania, a wskazania przepływomierza były by nienaturalnie wysokie, dlaczego, a dlatego że jak jest dziura w dolocie to turbo aby utrzymać ciśnienie doładowania musi więcej "pompować" a więc przez przepływomierz zaciągane jest więcej powietrza niż normalnie i przepływomierz wskazywał by zawyżone wartości ( przepływomierz to czujnik który mierzy masę zasysanego powietrza ) a u Ciebie w logu 003 są niskie wskazania, bo ciśnienie doładowania jest niskie.
Odnośnie mgły olejowej w dolocie to jest zawsze, trochę puszcza odma trochę turbo ( w tym przypadku nowe nie powinno) a mechanik powinien wyczyścić dolot i IC przed montażem regenerowanego turbo., jeśli chce sprawdzać to za darmo, bo już raz za to płaciłeś a jak mechanik nie jest pewien swojej roboty, to już jego problem a nie Twój. On bierze kasę za usługę i ma ją wykonać dobrze, a jak coś przeoczył to sorry, ale To już nie Twój problem.
Dla pewności możesz zrobić logi 010.011 dynamicznego razem wtedy będzie widać na 100% czy jest układ szczelny czy nie.
Odnośnie reklamacji to wyślij im loga i wytłumacz, że podczas testu dynamicznego pozycja trzecia (ciśnienie w układzie doładowania) powinna być równa pozycji drugiej ( ciśnienie zadane przez ECU - jednostkę sterującą z niewielką tolerancją 30-50mb powiedzmy) U Ciebie ciśnienie jest za niskie o 291mb a to jest za dużo, zaznacz, że układ doładowania jest szczelny i podejrzewasz złą regulacje długości sztangi,przez co kierownice w pozycji max doładowanie są za bardzo otwarte. I spytaj się czy bez utraty gwarancji możesz sam wykonać regulacje, pewnie się nie zgodzą i powiedzą, że oni wszyto dobrze zrobili, wtedy gwarancja jest mitem i sam sobie długość sztangi ustawisz.
PS
Ale ja ślepy jestem
Przecież jest log 010 011 dynamiczny - dolot jest szczelny
A ja się rozpisałem bez potrzeby