A dlaczego nie da rady? Zgaduje- nie bedzie jak przykrecic glowicy?Borys pisze:czyzbys zamierzał zrobic 16vG60 na dole od 1H?
jesli tak to czym prędzej szukaj dołu od PG, bo ten manewr ci nie wyjdzie.
[Rallye G60] by jarecki & barteKKK03
Moderator: G0 Karcio
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- barteKKK03
- V.I.P.
Podejdzie ,nawet teraz chodzi na sprzegle i kole z VR6Borys pisze:koło zamachowe tez nie podejdzie z vr6
Tzn. narazie mamy plan wyjac PG i włozyc 1H (orinalny od rallye) i go troche wzomcnić, a co do 16V G60.... ma ktos do sprzedania kolektor dolotowo z Scirocco 16v jak sie znajdzie to mozeBorys pisze:czyzbys zamierzał zrobic 16vG60 na dole od 1H?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ciekaw jestem jak przykrecisz do walu te koło?? chyba ze pomijasz 4 otwory w kole zamachowym VR6. zapodaj foto 1H z kołem od VR6 bo jakos słabo mi się to widzi.barteKKK03 pisze:Podejdzie ,nawet teraz chodzi na sprzegle i kole z VR6Borys pisze:koło zamachowe tez nie podejdzie z vr6
Tzn. narazie mamy plan wyjac PG i włozyc 1H (orinalny od rallye) i go troche wzomcnić, a co do 16V G60.... ma ktos do sprzedania kolektor dolotowo z Scirocco 16v jak sie znajdzie to mozeBorys pisze:czyzbys zamierzał zrobic 16vG60 na dole od 1H?
[ Dodano: Wto Cze 06, 2006 7:50 am ]
nie powiem , ale jak ktos będzie robił na 1H to sie zdziwi i to bardzo jesli w pore nie wychwyci tematuolozwirski pisze:A dlaczego nie da rady? Zgaduje- nie bedzie jak przykrecic glowicy?Borys pisze:czyzbys zamierzał zrobic 16vG60 na dole od 1H?
jesli tak to czym prędzej szukaj dołu od PG, bo ten manewr ci nie wyjdzie.
www.vrservice.pl
witam, widze że barteKKK03 zagalopował się Borys masz racje ! koło od vałera nia podejdzie do g60 ... jest całkiem inne mocowanie, ilość i rozstaw śrób jest inna ...Borys pisze:ciekaw jestem jak przykrecisz do walu te koło?? chyba ze pomijasz 4 otwory w kole zamachowym VR6. zapodaj foto 1H z kołem od VR6 bo jakos słabo mi się to widzi.barteKKK03 pisze:Podejdzie ,nawet teraz chodzi na sprzegle i kole z VR6Borys pisze:koło zamachowe tez nie podejdzie z vr6
przyznam się szczerze że tego nie sprawdziłem, , człowiek się uczy na błędach, teraz już będe wiedział. obecnie w rallye mam silnik pg ale lezy w garażu 1h i będe chciał go wymienić , mam też kr w dobrym stanie więc może kiedyś coś się z tym pokombinuje ... potrzebny byłby kolektor od scirocco ... ale to dalsza przyszłośc. wymieniałem kiedyś sprzęgło w g60 i kupiłem sprzęgło od vr... bartkowi o to pewnie chodziło że teraz jest tarcza, docisk i lożysko od vałera ... a poniżej zdjęcie pokazujące różnice w kołach :
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
a no to zmienia postać rzeczy, ja wiem w czym róznica jest i troche sie zdziwiłem czytając wypowiedz kkk03, sprzegło i docisk jak najbardziej podchodza z vr6, mam taki zestaw u siebie w 9A.jarecki pisze:witam, widze że barteKKK03 zagalopował się Borys masz racje ! koło od vałera nia podejdzie do g60 ... jest całkiem inne mocowanie, ilość i rozstaw śrób jest inna ...Borys pisze:ciekaw jestem jak przykrecisz do walu te koło?? chyba ze pomijasz 4 otwory w kole zamachowym VR6. zapodaj foto 1H z kołem od VR6 bo jakos słabo mi się to widzi.barteKKK03 pisze: Podejdzie ,nawet teraz chodzi na sprzegle i kole z VR6
Tzn. narazie mamy plan wyjac PG i włozyc 1H (orinalny od rallye) i go troche wzomcnić, a co do 16V G60.... ma ktos do sprzedania kolektor dolotowo z Scirocco 16v jak sie znajdzie to moze
przyznam się szczerze że tego nie sprawdziłem, , człowiek się uczy na błędach, teraz już będe wiedział. obecnie w rallye mam silnik pg ale lezy w garażu 1h i będe chciał go wymienić , mam też kr w dobrym stanie więc może kiedyś coś się z tym pokombinuje ... potrzebny byłby kolektor od scirocco ... ale to dalsza przyszłośc. wymieniałem kiedyś sprzęgło w g60 i kupiłem sprzęgło od vr... bartkowi o to pewnie chodziło że teraz jest tarcza, docisk i lożysko od vałera ... a poniżej zdjęcie pokazujące różnice w kołach :
[url=http://img172.imageshack.us/img172/8022/img64504lm.jpg]Obrazek[/URL]
www.vrservice.pl
ogólnie małe przemieszanie części tu widzę a co do 16vG60 - coś takiego było w wersji Limited w MKII. miało to coś nominalnie 210 KM, 16 zaworów, sprężarkę G60 i itercooler... W skrócie wyglądało to mniej więcej jak KR z władowanym G i interem A tu coś na ten temat: http://vwforum.pl/historia_golfa_gti/go ... ed_89.html
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Nie no spoko, pozdrawiam pozytywnie zakreconych.m3tal pisze:ogólnie małe przemieszanie części tu widzę a co do 16vG60 - coś takiego było w wersji Limited w MKII. miało to coś nominalnie 210 KM, 16 zaworów, sprężarkę G60 i itercooler... W skrócie wyglądało to mniej więcej jak KR z władowanym G i interem A tu coś na ten temat: http://vwforum.pl/historia_golfa_gti/go ... ed_89.html
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
wszyscy tutaj zebrani wiedzą jak wygląda 16VG60 i jakich silników jest połączeniem,m3tal pisze:ogólnie małe przemieszanie części tu widzę a co do 16vG60 - coś takiego było w wersji Limited w MKII. miało to coś nominalnie 210 KM, 16 zaworów, sprężarkę G60 i itercooler... W skrócie wyglądało to mniej więcej jak KR z władowanym G i interem A tu coś na ten temat: http://vwforum.pl/historia_golfa_gti/go ... ed_89.html
a tu fota prawdopodobnie jedynego w Polsce oryginalnego silnika 16vG60
www.vrservice.pl
możliwe... w takim razie sorry. ale ja dowiedziałem się o tym stosunkowo niedawnoBorys pisze:wszyscy tutaj zebrani wiedzą jak wygląda 16VG60 i jakich silników jest połączeniem,
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
- barteKKK03
- V.I.P.