Moj wykres - 1.6 TD 95,5 KM 188,4 Nm :)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
narazie mam sesje na karku :/ pozniej bede myslal. Ale nie wiem czy bede jeszcze cos wiecej dlubal, moze sie jeszcze kiedys shamuje na wiekszej dawce... ale pozyjemy zobaczymyRapix pisze:Zaprzal ja to proponuje Ci pomyslec cos nad zmiana miejsca intercoolera to raz... a dwa dawke jeszcze troszke ustaw i w tedy na hamownie... no i mozna wczesnie by jeszcze wydech zrobic
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 11:58 pm ]
ktos probowal zamontowac ten seryjny ic przed chlodnica? skad najlepiej wziasc rury zeby bylo tanio i dobrze?
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
ja kupiłem maszt antenowy w castoramie 2,4 m za 46 zł, aluminiowy. wystarczy tylko dogiąć odpowiednio ( u mnie kolanka są gumowe )zaprzal pisze:skad najlepiej wziasc rury zeby bylo tanio i dobrze?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
zaprzal, jesteś moim mentorem !!! Ładny wynik !!! Ja mam taką nadzieje że z 1V wyciągne chociaż 80 KM. Mam już IC wskaźnik doładowania i temp. oleju, pompe z grzybkiem i zadbany silnik. W połowie miecha biore urlop i montuje to w dwujeczkę. Chłopaki pytanko jakich używaliście materiałów do założenia IC?
zaprzal, gdzie kupić nierdzewkę o średnicy 2,5 cala też przerobie wydech, a co!!!!
zaprzal, gdzie kupić nierdzewkę o średnicy 2,5 cala też przerobie wydech, a co!!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
jak masz juz pompe z grzybkiem czyli najwazniejszy element to spokojnie przekroczysz 80, mysle, ze taki wynik jak moj tez dasz radevw_vandal pisze:Mam już IC wskaźnik doładowania i temp. oleju, pompe z grzybkiem i zadbany silnik
no koledzy, idzie do mnie turbinka, myśle że bedzie sie szybciej kręciła niż 4000 obr takie pytanie, da sie przełożyć turbine bez zdejmowania kolektora ?? bo zdjąć go to prawie niemożliwe bez zdjęcia głowicy
nie wiem takie... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=108105180. jak z foty jesteś w stanie zgadnąć co to to bede wdzięczny
mam gareta, który ma już straszny luz na wałku. pozatym zaczyna pompować dopiero ponad 3,5 tyś obr, przez co moc max mam przy 4,5 a to mi sie już nie podoba
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
masz T3? faktycznie, takie turbo z duzym lagiem nie bardzo sie nadaje do jazdy na codzien, przynajmniej po miescie... Za to swietnie by sie nadawalo do projektu z duzym cisnieniem i governor modem moc max tez mam wysoko, taka jest charakterystyka 1.6 td (swoja droga bardzo fajna jak na diesla), ale zyskasz sporo momentu na dole po zmianie turbinki