Golf IV 1.4 16V nierówna praca silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie. Chce zapytać co może być przyczyną nierównej pracy silnika 1.4 16V w/w samochodzie. Czasami i bez powodu silnik zaczyna przyśpieszać do 2 tyś i spada do 1 tyś i tak może długo. Wyłączam go wtedy albo sam dodaje pare razy gazy do 3/4 tyś...
Re: Golf IV 1.4 16V nierówna praca silnika
Może byc wiele rzeczy. Prawdopodobnie przepustnica jest brudna ale może to byc również czujnik temp lub jakas nieszczelnośc czy zaworek. Jak masz mozliwośc to podepnij sie pod vaga i zczytaj ew. błedy.
-
- Nowicjusz
W moim 1.4 16v ahw przyczyną nierównej pracy tzn łapania wysokich obrotów oraz gaśnięcia na biegu jałowym był czujnik temperatury.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Przede wszystkim to podłącz pod VAG, bo inaczej to wróżenie z kapelusza.
A jak nie mieszkasz na zielonej wyspie to zacznij od sprawdenia podciśnień, wyczyść silnik krokowy.
A jak nie mieszkasz na zielonej wyspie to zacznij od sprawdenia podciśnień, wyczyść silnik krokowy.
Ok więc odezwę się jak to sprawdzę. Dodam tak na marginesie że w tamtym roku wymieniłem silnik bo stary po wymianie oleju brał 1litr na 100 km. Mam dość tego auta...
Witam... Mam pytanie odnośnie czujnika temperatury. Byłem dziś w czterech sklepach i każdy mówi co innego. Pytają mnie o kolor czujnika który jest niebieski. Tu zaczyna się problem bo sprzedawcy zaczynają się zastanawiać jaki kolor jest kolorem zastępczym. Jeden dawał mi czarny i mówił "POWINIEN BYĆ" inny mówił o zielonym. Nie wiedziałem że czujnik to taki problem.O co chodzi z tymi kolorami ?
chyba ma być zielony do AKQ. Różnica jest taka że jeden ma kwadratową wtyczkę a drugi zaokrągloną. W samochodzie widać z góry po maską jaki jest kształt czujnika, więc zobacz i taki kup w sklepie. Ja dałem 30 zł i działa. Choć wcześniej wymieniałem, bo właśnie inną wtyczkę miał
Witam.. a czy moze ktos wie jaki ma byc do AHW????? jesli sie niemyle i dobrze zgadłem o ktory chodzi.. to jest chyba zielony.. mógłby mi ktos pokazac mniej wiecej w ktorym jest miejscu.. pozdr
Patrz na górny wąż, idąc od chłodnicy w kierunku głowicy. Powinieneś mieć taki trójnik plastykowy i w nim wpięty własnie ten czujnik.
witam.. byłem zobaczyc mniej wiecej w samochodzie tak jak napisałes gdzie ten czujnik moze sie znajdowac.... ponizej spójrz na link i jesli mozesz okres mi Dokładniej ktory to on?????
http://img40.imageshack.us/i/zdjcie0133b.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam jeszcze pytanko co do PRZEKAŻNIKA POMPY PALIWA... gdzie znajde Odpowiedzialne za to cos:) i co to jest?? ja sie niezbyt orientuje:) Komputer sypie mi ciagle błędem PRZEKAŻNIK POMPY PALIWA J 17
http://img40.imageshack.us/i/zdjcie0133b.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam jeszcze pytanko co do PRZEKAŻNIKA POMPY PALIWA... gdzie znajde Odpowiedzialne za to cos:) i co to jest?? ja sie niezbyt orientuje:) Komputer sypie mi ciagle błędem PRZEKAŻNIK POMPY PALIWA J 17
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
rafi87_, a Tobie wyszukiwarka nie działa czy co ?
Czujnik temperatury http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=313605" onclick="window.open(this.href);return false;
Przekaźniki są za skrzynką bezpieczników - trzeba rozebrać plastiki pod kierownicą
Czujnik temperatury http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=313605" onclick="window.open(this.href);return false;
Przekaźniki są za skrzynką bezpieczników - trzeba rozebrać plastiki pod kierownicą
czujnik odpowiadający za temp może mieć dwa kolory niebieski i zielony bo kiedyś kupowałem i po prostu zamiennik ma inny kolor jak oryginał ale parametry te same... Dość niedawno sąsiad miał identyczny problem ze autko mu samo przyśpieszało lecz wina była ewidentnie po stronie przepustnicy sama sterowała linką gazu po wymianie wszystko ustąpiło i samochód chodzi do dziś.
KUPIE PRAWE DUŻE LUSTERKO ELEKTRYKA NAJLEPIEJ LB7Z !!!
Mój srebrzak Mk4 :) viewtopic.php?f=89&t=391023
hym.. a wiesz moze ktory Dokładnie Przekaznik odpowiada za pompe Paliwa???? hym....