Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
Wczoraj po papierze 2500 użyłem pasty automax (tak na początek). Posmarowałem felgę pastą, pokropiłem wodą i zacząłem polerkę... Na początku było w porządku, ale po chwili, zaczęły się robić czarne smugi, krążek zrobił się czarny i nie mogłem już dalej polerować, bo zostawiałem tylko czarne ślady... W czym jest problem? Za dużo pasty? Krążek się zalepił czarną mazią i jest do wyrzucenia. Muszę wziąć nowy krążek i nałożyć zdecydowanie mniej pasty? Opiszcie proszę jak powinien dokładnie wyglądać proces polerowania pastą...
Polerowanie aluminium
hehe nie jestem specjalista a amatorem w tej dziedzinie mi tez robiła się cała czarna fela i chyba było to spowodowane za szybkimi obrotami w początkowej fazie polerowania. ja robiłem tak: polerowałem wiertarką i filcem na początku miałem małe obroty takie ledwo ledwo starałem się rozprowadzać po całej powierzchni pastę i robiła się taka maź następnie zwiększałem obroty i znowu ta sama procedura ale mazi było mniej potem największe i po całej jeździłem już nie było prawie pasty i mazy nie robiły się może gdzie nie-gdzie jak za długo trzymałem sprzęt a co do czarnego krążka to się nie przejmuj bo będzie czarny ponieważ zbierasz aluminium a to czyste nie jest chyba wiesz jak wyglądały Twoje ręce po tarciu papierem? krążka nie spisuj na straty . co do pasty to nie nakładaj jej dużo tak posmaruj felgę i rób potem znowu posmaruj, bo jak jest za dużo i odrazu pojedziesz wielkimi obrotami to ona będzie pryskać strasznie też
mam nadzieję ze trochę Ci rozjaśniłem sprawę
mam nadzieję ze trochę Ci rozjaśniłem sprawę
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit2 -->>viewtopic.php?f=88&t=538921
Polerowanie aluminium
ja na tym forum przeczytałem że dobry jest do konserwacji tłusty wosk i polecany był tani wosk z shella taki w puszce dostępny na stacjach tej marki płaciłem 15zł do konserwacji polerki wystarczy na długie lata
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit2 -->>viewtopic.php?f=88&t=538921
Polerowanie aluminium
Tym razem ja mam problem, znacie coś mocniejszego niż scansol i zmywacz boll, bo za nic w świecie nie mogę zdjąć bezbarwnego (tej ori powłoki z fabrycznie polerowanych felg). Bbs, oz i inne tego typu kryte bezbarwnym scansol rozpuszcza od razu a na tych mercach praktycznie nie rusza .
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
A jakie środki czyszczące felgę polecacie do felg z polerowanymi rantami? Coś co dobrze zmyje nalot itp, ale nie zepsuje polerki:) Kiedyś ktoś polecał środek jakiejś firmy tu na forum.. ale nie mogę tego znaleźć
Polerowanie aluminium
Skończyłem drzeć papierem 2 felgi, był to papier 2500. Następnie filc+automax+woda i wyszło kiepsko, nie jestem zbytnio zadowolony, a mianowicie tak:
Z tym, że każde z ramion polerowałem dość krótko, ponieważ pojawiały się czarne mazy. Czy teraz powinienem użyć nowego krążka filcowego i jeszcze raz automaxem przejechać, ale dłużej polerując i mocniej dociskając? A jak zabrać się za polerowanie PP-50 z bawełną?
Z tym, że każde z ramion polerowałem dość krótko, ponieważ pojawiały się czarne mazy. Czy teraz powinienem użyć nowego krążka filcowego i jeszcze raz automaxem przejechać, ale dłużej polerując i mocniej dociskając? A jak zabrać się za polerowanie PP-50 z bawełną?
Polerowanie aluminium
Te mazy zejdą jak przejedziesz szmatą tylko trza mocniej napierać na felge. Kup autosol i powinno być lepiej.
-
- Nowicjusz
Polerowanie aluminium
u mnie tez problem z malo efektywna polerka i uzywalem automaxa (2rodzaji)
ale u wulkanizatora pracuje mlody lepek i mowil zebym lepiej kupil paste polerska w kostce/walcu taki twardy zielony lub bialy
tez to polecacie??
i jeszcze mowil zebym filc na wiertrce polal troche nitro i rozcieral na nim paste a pozniej polerowal
niby pokazywal mi jakas fele to o niebo lepiej niz moje
ale u wulkanizatora pracuje mlody lepek i mowil zebym lepiej kupil paste polerska w kostce/walcu taki twardy zielony lub bialy
tez to polecacie??
i jeszcze mowil zebym filc na wiertrce polal troche nitro i rozcieral na nim paste a pozniej polerowal
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Poszukaj środka DI-Stack... mocniejszego cholerstwa nie używałem opary psują mózg, a praca jedynie w okularach i rękawiczkach.... jak Scansol nie robił wrażenie na mojej skórze, tak Stack daje czadu.Tomek. pisze:Tym razem ja mam problem, znacie coś mocniejszego niż scansol i zmywacz boll, bo za nic w świecie nie mogę zdjąć bezbarwnego (tej ori powłoki z fabrycznie polerowanych felg). Bbs, oz i inne tego typu kryte bezbarwnym scansol rozpuszcza od razu a na tych mercach praktycznie nie rusza .
Ale niestety podobno to wycofali.. także musisz szukać resztek magazynowych... bo niestety to już bardzo mocna chemia... a co ciekawe tam na puszcze był jakiś napis że środek nie może być używany hobbystycznie..
Poczytaj trochę... wiem że temat jest obszerny, ale spokojnie 10 ostatnich stron rozwiało by Twoje wszelkie wątpliwości.borek88 pisze:u mnie tez problem z malo efektywna polerka i uzywalem automaxa (2rodzaji)
tez to polecacie??
Polerowanie aluminium
ludzie nauczcie się CZYTAĆ w końcu! Zadajecie takie głupie pytania, na które odpowiedzi w tym temacie padają dziesiątki razy. Ciągnie się już 140 stronę, a gdyby go streścić to wyszły by ze dwie...
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
- Adrian1989
- Łysy z Brazzers
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
popieram di stack dawal rade...a teraz jakis shit juz tylko jest do dostania w wieluniu ;/barteKKK03 pisze:Poszukaj środka DI-Stack... mocniejszego cholerstwa nie używałem opary psują mózg, a praca jedynie w okularach i rękawiczkach.... jak Scansol nie robił wrażenie na mojej skórze, tak Stack daje czadu
"Lubię dobre towarzystwo- dlatego tyle piję sam "
"Sadzic,palic,zalegalizowac" "mam taki luz ze bieg wypada w furze,Mordo.."
"Sadzic,palic,zalegalizowac" "mam taki luz ze bieg wypada w furze,Mordo.."