DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
8 obrotow ok powinna sie wkrecic
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Re: DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
poza piastę śruba po wkręceniu nie powinna wystawać więcej niż kilka mm.
raz że może o coś zawadzić (osłona, elementy zawieszenia itp) a dwa że wystający gwint zardzewieje i będą problemy z wykręcaniem.
najlepiej włożyć śrubę w gniazdo odkręconej felgi i zobaczyć ile gwint wystaje. ma być tyle ile wynosi grubość piasty (oczywiście + grubość tarczy) dodać jeszcze ze 3-5 mm i będzie o'k
śruba ma się wkręcić tak jak MAPET pisał minimum 8 obr czyli w mk4 to będzie 12 mm.
raz że może o coś zawadzić (osłona, elementy zawieszenia itp) a dwa że wystający gwint zardzewieje i będą problemy z wykręcaniem.
najlepiej włożyć śrubę w gniazdo odkręconej felgi i zobaczyć ile gwint wystaje. ma być tyle ile wynosi grubość piasty (oczywiście + grubość tarczy) dodać jeszcze ze 3-5 mm i będzie o'k
śruba ma się wkręcić tak jak MAPET pisał minimum 8 obr czyli w mk4 to będzie 12 mm.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Dzięki panowie. Ja nie wiem jak ktoś kto nie ma pojęcia o autach może sobie coś takiego ogarnąć
- ShauN
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Panowie, czy ktoś orientuje się lub wie po sobie jakiej grubości potrzebuje adapter na tył aby idealnie schowała się felga 9 calowa w golfie IV ? ET felgi to 60. Dodam że chodzi mi mniej więcej o taki efekt... Wiem, że możliwe będzie zrobienie lekkiego negatywu.
I od razu pytanie do Ciebie Mapet, ile za taki adapter byś sobie życzył ? Z 5x100 (piasta) na 5x112 (felga). Pozdro
I od razu pytanie do Ciebie Mapet, ile za taki adapter byś sobie życzył ? Z 5x100 (piasta) na 5x112 (felga). Pozdro
zaleznie od grubosci cena
-
- Nowicjusz
Jak konserwować gniazda szpilek przy wymianie kół. Smar, WD-40, czy też nic nie robić (żeby nie pogarszać tarcia i nie spowodować odkręcenia się kół)?
vw nie ma szpilek!
jak juz to smar
jak juz to smar
Witam
To mój pierwszy post na forum, wypadałoby się przywitać, ale pomyślałem, że zrobię to w odpowiednim temacie dopiero jak odbiorę samochodzik z salonu
Jak wspomniałem, na dniach będę odbierać samochód - Golfa 5d 1.4 160km. Od razu chce zmienić mu koła na większe, oryginalne 16" zostaną na zimę. Na oku mam felgi, które występują w dwóch wariantach:
7,5x17 ET50
7,5x17 ET35
Oczywiście oba 5x112. Jak widać jedyna różnica to ET. O ile orientuje się co to oznacza (mniejsze ET - koło bardziej na zewnątrz) to nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaki ET jest oryginalnie, a co za tym idzie, którą z tych dwóch opcji wybrać. Generalnie odpowiadają mi wizualnie koła bardziej wypchnięte niż schowane, ale oczywiście w ramach zdrowego rozsądku. Z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam
To mój pierwszy post na forum, wypadałoby się przywitać, ale pomyślałem, że zrobię to w odpowiednim temacie dopiero jak odbiorę samochodzik z salonu
Jak wspomniałem, na dniach będę odbierać samochód - Golfa 5d 1.4 160km. Od razu chce zmienić mu koła na większe, oryginalne 16" zostaną na zimę. Na oku mam felgi, które występują w dwóch wariantach:
7,5x17 ET50
7,5x17 ET35
Oczywiście oba 5x112. Jak widać jedyna różnica to ET. O ile orientuje się co to oznacza (mniejsze ET - koło bardziej na zewnątrz) to nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaki ET jest oryginalnie, a co za tym idzie, którą z tych dwóch opcji wybrać. Generalnie odpowiadają mi wizualnie koła bardziej wypchnięte niż schowane, ale oczywiście w ramach zdrowego rozsądku. Z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam
wg mnie spokojnie et 35 i jeszcze bedzie luz!
Super, dzięki za odpowiedź. W takim razie poluje na ET35 i pochwale się jak tylko będzie czym
pozdrawiam
pozdrawiam
wszystko zelezy od felgi
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam pytanie. Chodzi o to ze mam dosc blisko kolo od kolumny gwintu. Sprezyna z nakrętkami jest jeszcze nad kolem wiec nie obciera. Kolo jest przy kolumnie wiec musze je odsunac o grubosc nakretek bo chce nizej opuscic auto. Mysle ze dystans 10mm powninien starczyc. Jaka byłaby cena uCiebie Mapet za taki dystans ?? I odrazu mógłbyś powiedziec jaki za 15mm
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
Koledzy, chce dać na tył dystans 10mm, miałem z kolnierzem centrującym śr. ~73mm pojechałem do frezarza aby przerobił kolnierz pod fele do vw czyli 57,1mm. Aby mu wytłumaczyć o co chodzi wziałem ze sobą pierścien centrujący. To co wyszło z przeróbki prezentuje na zdjęciu poniżej i mam pytanie: czy taki kołnierz jest wystarczający? czy jazda będzie bezpieczna?
dla mnie to co zostalo to zadne centrowanie
tak samo jak bez
tak samo jak bez