1.4 16v Telepanie Silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podczas postoju silnikiem strasznie trzęsie, wyczyściłem przepustnice i zaadoptowałem, EGR tak samo i nic nie pomogło. Obroty silnika nie szaleją, utrzymują się na stałym poziomie mimo to trzęsie nim jak s**** k**** podłączałem go pod kompa ale nie było żadnych istotnych błędów, wie ktoś może o co chodzi ???
Re: 1.4 16v Telepanie Silnika
Napisz jakie masz te obroty bo moze masz za małe. Byc może, któras z poduszek silnika powiedziała juz pa pa.
są to dosyć mocne wstrząsy trwające pare sekund co pare sekund nie regularnie, aż trzęsie całą budą
Sprawdziłbym dobrze wszystkie elementy odpowiedzialne za zawieszenie silnika , skrzyni biegów i wydechu skoro wstrząsy przenoszą się na karoserię.
Nie wydaje mi się żeby był problem z zawieszeniem, ale mogę się mylić. Bardziej mi to wygląda na to jakby coś nie tak działo się w silniku, nieraz poprostu tego objawu nie ma przez jakiś dłuższy czas ( godzinę ) a czasami jest od samego odpalenia...
Zapomniałem też dodać że podczas chamowania silnikiem na 2 i 3 biegu autem szarpie tak samo przy bardzo delikatnym przyspieszaniu ale to występuje bardzo żadko.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=350579" onclick="window.open(this.href);return false;
póki co tyle wiem
póki co tyle wiem
I'll be back...