golf III podczas jazdy nie osiaga temp 90 stopni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
golf III podczas jazdy nie osiaga temp 90 stopni a na postoju osiaga wymienilem juz termostat i czujnik temperatury co jeszcze moze byc tego przyczyna piszcie Dzieki
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
a termostat do jakiej temperatury kopiłeś ?? a i jak całkowicie wyłączysz nadmuch to się nagrzewa czy też nie ??
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
- Paweł Marek
- V.I.P.
jerzyk28, bardzo ciężko dostać teraz idealny termostat, to jest znany problem, nawet dobre dotychczas firmy jak Wahler robią szajs. Jedyna metoda wziąć ze sklepu ze trzy i sprawdzać je dokładnie w garnku z podgrzanym olejem. Zgadzać ma się początek i koniec otwarcia ze specyfikacją oraz skok zaworu . 84 stopnie początek otwarcia, 98 koniec, skok 7 mm. Albo odpowiedni 87 i 102 stopnie i 7 mm - nie wiem jaki ma być w twoim silniku bo nie podałeś jego typu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
typ silnika ABU kupilem termostat 87 stopni z Wahler myslicie ze to jedynie przyczyna
ja bym nigdy w zyciu nie zalozyl nawet nowego termostatu puki go nie sprawdzę. Bo nowy w tym przypadku nie oznacza sprawnyjerzyk28 pisze:typ silnika ABU kupilem termostat 87 stopni z Wahler myslicie ze to jedynie przyczyna
To napisz skąd wiesz ze nie osiąga 90 stopni bo czujniki temp tak samo ogłupiają.
Sprawdź czy ciepły motor masz.
Jak masz termometr to prosta sprawa.
Poza-tym czy odpala się wentylator ??
I co z tym nawiewem ciepło dmucha czy zimno ????
Sprawdź czy ciepły motor masz.
Jak masz termometr to prosta sprawa.
Poza-tym czy odpala się wentylator ??
I co z tym nawiewem ciepło dmucha czy zimno ????
Re: golf III podczas jazdy nie osiaga temp 90 stopni
licznik wskazuje mi temp w trakcie jazdy 80 stopni a na postoju nagrzewa sie do 90 motor mam cieply wentylator sie odpala i nawiew tez jest cieplyjuz nie wiem co moze byc przyczyna
Może pytanie będzie trochę dziwne ale już był taki przypadek - czy poziom płynu masz ok? Nie masz problemu z odpowietrzeniem układu?
u mnie też jest 80 stopni na wskaźniku podczas jazdy.. 2 wahlery już zakładałem i nic, nie wiem czego to wina.. sprawdzałem ostatnio vagiem auto i tam dobrą temperaturę mi pokazuje czyli 90 stopni.. a jak najlepiej odpowietrzyć układ?
odpalasz silnik, odkrec korek od zbiorniczka wyrownawczego grzej silnik do 90 stopni i bardzo wazne wlacz cieple ogrzewanie na MAX aby plyn dotarl do calego ukladu dolej plynu do poziomu max w zbiorniku i niech tak chodzi uklad sam sie odpowietrzythomas24 pisze:a jak najlepiej odpowietrzyć układ?
Mi znajomy doradził odpowietrzenie w ten sposób:
1-sprawdzić czy płyn jestt przynajmniej na min
2odkręcic korek wlewu płynu chłodniczego
3- odpalić maszyne i grzać ja do pierwszego uruchomienia wentylatora
Wraz ze wzrostem temp. silnika bedzie sie podnosił pozim płynu, gdy włączy się wentylator to płyn opadnie...
U mnie to pomogło... Wymieniałem chłodniczkę nawiewu i przewód od termostatu bo mi pękł i trzeba było odpowietrzyć;p
mam nadzieje że pomogłem;d
1-sprawdzić czy płyn jestt przynajmniej na min
2odkręcic korek wlewu płynu chłodniczego
3- odpalić maszyne i grzać ja do pierwszego uruchomienia wentylatora
Wraz ze wzrostem temp. silnika bedzie sie podnosił pozim płynu, gdy włączy się wentylator to płyn opadnie...
U mnie to pomogło... Wymieniałem chłodniczkę nawiewu i przewód od termostatu bo mi pękł i trzeba było odpowietrzyć;p
mam nadzieje że pomogłem;d