[MkIV] Kapitalka zawieszenia i dalej się stuka z tyłu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Miałem zużyte zawieszenie w swoim golfie które się tłukło, więc korzystając z okazji wymiany założyłem zawieszenie obniżające (Eibach+MTS), zostały wymienione górne mocowania amortyzatorów (były w kiepskim stanie), założono gumowe odboje (nie wiem czy dobrze). Po tej całej operacji jest zdecydowanie lepiej choć z prawej tylnej strony coś stuka. Pojechałem na warsztat to powiedzieli że tuleje tylnej belki są do wymiany. Dziś jestem po wymianie i stukanie dalej jest. Nie wiem co jeszcze może stukać (głuche gumowe stukanie). Pomóżcie bo już wydałem niemałe pieniądze a kompletnej frajdy z jazdy nie ma. Zostanie już tylko amortyzator chyba ale jest nowy, ma zaledwie miesiąc. Jest jakiś sposób na sprawdzenie zawieszenia? Już mam z tyłu prawie wszystkie nowe części. Pozdrawiam.
P.S. Proszę moderatora o przeniesienie postu do działu technicznego.
P.S. Proszę moderatora o przeniesienie postu do działu technicznego.
Cześć ,u mnie stukał amortyzator (bilstein)-po wymianie na kayaby w końcu nastąpiła cisza!!
Sam to robisz czy w warsztacie ??
Ja nie dokręciłem śruby mocowania tylnej belki i lekko tłukło dokręciłem 1 obrocik i jak rekom odjął.
W tylnym zawieszeniu nie ma za dużo elementów wiec poklei posprawdzaj czasem coś się słabo skręci i potem lekko puka.
Ja nie dokręciłem śruby mocowania tylnej belki i lekko tłukło dokręciłem 1 obrocik i jak rekom odjął.
W tylnym zawieszeniu nie ma za dużo elementów wiec poklei posprawdzaj czasem coś się słabo skręci i potem lekko puka.
-
- Nowicjusz
Nie wymieniałem tego sam, wszystko robione było w serwisie. Widać muszę bliżej się przyjrzeć temu amortyzatorowi, tylko jak go uginam (tyle ile się uda) na postoju to stuku nie ma, dziwna sprawa.
Re: [MkIV] Kapitalka zawieszenia i dalej się stuka z tyłu
Coś te sprawdzanie ci słabo idzie.
Jeszcze masz do obadania korektor siły hamowania.
Jeszcze masz do obadania korektor siły hamowania.
-
- Nowicjusz
Po zamianie amortyzatorów z lewego na prawy okazało się, że wina leży po stronie amortyzatorów. Mechanik od samego początku upierał się że są sprawne (bo w sumie są, drgania właściwie tłumią, nie mają wycieków), a jednak się tłucze.Dzięki za radę. A co powinienem zrobić z tymi gumowymi odbojami, czy je zostawić czy zamienić na lepsze piankowe?