Z tego co kojarzę zakłada się szersze jarzma i klocki trzeba kupić do tarcz wentylowanych czyli cieńsze. Tak reszta powinna pasować,ale nie jestem na 100% pewny.Jesli mam zaciski pod tarcze 256mm to musze tylko jazma zmienic zeby mi weszly 256/20mm?
Swap na tdi problem z hamulcem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jbs-78, o klockach wiem ale wlasnie o jazma mi chodzilo. No nic sie zobaczy po swietach bo kumpel ma na opych zestaw to oblukam czy mam te same zeciski to sie podziele informacjami
Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
ostatniego dnia roku 2010 też wykonałem w moim AAZ-cie przeskok z 239 zwykłych na 256 wentylowane i powiem tylko tyle że polecam jak najbardziej
i dodam jeszcze jedno o czym nikt nie napisał
po przerzutce piast trzeba ustawiać geometrię!!!
- maniek8855
- Forum Master
A ja mam pytanie czy ktoś robił taką przekładkę bez zmiany pomy na większą, tzn na podstawowej 20 bez Absu?
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Swap na tdi problem z hamulcem
to oczywiste ze trzeba ustawic, bo zmieniasz cale zwrotnice, na samej pompie 20 efekt bedzie nieduzy, za malo wydajna jest ta pompa, ja najpierw zmienilem pompe chwile pojezdzilem, pompa 22 jest mocniejszatovdi1 pisze:ostatniego dnia roku 2010 też wykonałem w moim AAZ-cie przeskok z 239 zwykłych na 256 wentylowane i powiem tylko tyle że polecam jak najbardziej
ja tak zrobiłemmaniek8855 pisze:A ja mam pytanie czy ktoś robił taką przekładkę bez zmiany pomy na większą, tzn na podstawowej 20 bez Absu?
i jak na razie ok
- maniek8855
- Forum Master
To mnie pocieszyłeś bo ja, w tym tyg ogarniam przekładkę i właśnie bez pompy, jeszcze tylko musze dokupic klocki przód+tył i tarcze przódja tak zrobiłem
i jak na razie ok
- maniek8855
- Forum Master
jeszcze jedno pytanie czy muszę zmieniać serwo czy sama pompa starczy? serwo jest takie jak ori w 1,6td , podejdzie taka pompa jak z aukcji, i ogólnie sie zastanawiam, czy nie lepiej kupić nową, bo stare trochę nie pewne?
http://moto.allegro.pl/pompa-hamulcowa- ... 92239.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://moto.allegro.pl/pompa-hamulcowa- ... 92239.html" onclick="window.open(this.href);return false;