Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
Witam
Nie wiecie czy ta pasta twarda o gradacjii 120 co się daje na filc nadaje się do polerowania czystego odlewu. Chodzi mi o to czy usunie te "wrzery" (wgłęgienia od odlewu), czy jednak trzeba przed tym przelecieć papierem?
Z góry dzięki za odp.
Nie wiecie czy ta pasta twarda o gradacjii 120 co się daje na filc nadaje się do polerowania czystego odlewu. Chodzi mi o to czy usunie te "wrzery" (wgłęgienia od odlewu), czy jednak trzeba przed tym przelecieć papierem?
Z góry dzięki za odp.
Polerowanie aluminium
.Tomek., nie wiem jak reaguje z aluminium i czy nie zostawi przebarwień ale mocniejszy od Scansolu jest jeszcze Fosol
Ten dopiero daje czadu , po wylaniu na ziemię zaczyna się pienić jak wulkan , więc reaguje ze wszystkim a na ręce radzę nie wylać. Tylko właśnie nie wiem czy nie zostawi przebarwień na aluminium.
Ten dopiero daje czadu , po wylaniu na ziemię zaczyna się pienić jak wulkan , więc reaguje ze wszystkim a na ręce radzę nie wylać. Tylko właśnie nie wiem czy nie zostawi przebarwień na aluminium.
Let's Tune it UP !!
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
fosol można stosować do czyszczenia wżerów przed szlifowaniem-polerką. Zostawia białą aksamitną warstwę, którą trzeba zjechać papierem. Jest to 35% kwas fosforowy- czyli żrący, ale bez przesady. Chyba mniej drażniący od skansolu. Tyle, że śmierdzi jak gów...
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
Polerowanie aluminium
Koledzy a ja mam takie pytanie mam s-line i schodzi mi z nich clar i nie wiem co robic czy poprostu zdrapac stary clar i psiknac go na nowo?? co wy o tym sadzicie??
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Re: Polerowanie aluminium
Można zeszlifować i polakierować ponownie, ale nie każdy bezbarwny trzyma się alu. Są specjalne lakieru stosowane na gołe aluminium, jedna są dość drogie a i połysk dość znacznie traci na blasku.Kucik1989 pisze:Koledzy a ja mam takie pytanie mam s-line i schodzi mi z nich clar i nie wiem co robic czy poprostu zdrapac stary clar i psiknac go na nowo?? co wy o tym sadzicie??
Najlepiej zeszlifować lakier i wypolerować powierzchnię.
Polerowanie aluminium
Kod: Zaznacz cały
duzy_przemo
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Chłopaki z forum używają Scansolu, mi bardzo dobrze sprawdza się produkt z Castoramy "Casto środek do usuwania farb akrylowych"Kucik1989 pisze:Przemo a najlepiej uzyc tego preparatu do sciagania starej powloki czy odrazu szlifowac?? poweidz mi w skrócie od jakiego papieru mam zaczacKod: Zaznacz cały
duzy_przemo
Nie wiem o jakiej gradacji masz zacząć szlif, bo nie wiem w jaki stanie jest alu pod lakierem na twoje feldze.
Polerowanie aluminium
a po co szlifować i kaleczyć felgę, jeśli nie chcesz polerki, tylko clar wystarczy odrobina zmywacza do lakierów i pędzelek
Polerowanie aluminium
Witam
jestem na etapie polerki felg wlasnie skonczylem je jechac papierem 2500 teraz musze kupic paste jaka polecacie?
jestem na etapie polerki felg wlasnie skonczylem je jechac papierem 2500 teraz musze kupic paste jaka polecacie?
Polerowanie aluminium
_jedrek_,
a przewiń sobie ze dwie strony wstecz i będziesz wszystko wiedział
- Bedzio Mk3
- Mały gagatek
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
scansol polish metal
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9078d538102397aa.html[/img]
- barteKKK03
- V.I.P.
przewijalem tylko, ze widze, ze polecane sa automax lub autosol i nie wiem ktora wybracBadyl pisze:_jedrek_,