[mk4] Golf IV Pali sie kontrolka ESP.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Caly czas pali mi sie kontrolka ESP i nie da sie jej wyłaczyc. Zdarzaja sie takie dni ze czasem cos odbije dla Golfa i na krotki czas wszystko dzala da sie wyłaczyc i właczyc ESP. Podobno jest cos z pompa ABSu czy to mozliwe.....
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
podpiąć pod VAGA i z czytać błędy tylko tak , bo inaczej to jak wróżenie z fusów , może być pompa może być czujnik któryś ( to bym raczej obstawiał ) , może być sterownik , czujnik kąta skrętu raczej nie bo jak czasem działa to ta usterka odpada
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Vwolf86
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2002r.
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
[mk4] Re: Golf IV Pali sie kontrolka ESP.
Witam. Golf mk4 1.9 tdi alh 2001r. Kontrolka esp sie już ciagle pali. G200 do naprawy. Jakis sposób by wygasic ów kontrolke? Ludzie mowią zeby wysunąć pin 14 w zielonej wtyczce i swiecic sie nie powinna- i tu jest problem, ostatnio wyciągałem licznik bo podlanczalem czujnik spryskiwaczy i w zielonej kostce patrzyłem pin 14 jest pusty, nie idzie tam zaden przewód. Czyli pozostaje mi tylko zakleic kontrolke esp czarną tasmą?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
ogarnęłeś temat ?Vwolf86 pisze: ↑pt paź 09, 2020 22:41Witam. Golf mk4 1.9 tdi alh 2001r. Kontrolka esp sie już ciagle pali. G200 do naprawy. Jakis sposób by wygasic ów kontrolke? Ludzie mowią zeby wysunąć pin 14 w zielonej wtyczce i swiecic sie nie powinna- i tu jest problem, ostatnio wyciągałem licznik bo podlanczalem czujnik spryskiwaczy i w zielonej kostce patrzyłem pin 14 jest pusty, nie idzie tam zaden przewód. Czyli pozostaje mi tylko zakleic kontrolke esp czarną tasmą?
https://youtu.be/cS0aRcb9wLo Mój FullFIS + HypeFIS
- Vwolf86
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2002r.
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
Tak. Czujnik g200 po regeneracji. Wszystko działa jak należy.
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r