Jakie tarcze przy swapie ???
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- hermes1984
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam
Co prawda jestem posiadaczem MK3 2.0 8V ale postanowiłem zapytać u zródła. Planuje zamienić tarcze z 256mm na 280mm pochodzące właśnie z G60.
Posiadam już jarzmo z zacisków 280mm zacisk zostaje z 256. Problem pojawił się przy doborze tarczy miały być ATE power disc ale podobno już nie produkują w związku z czym zwracam się pytaniem jakie macie u siebie i jaki polecacie ??
Co prawda jestem posiadaczem MK3 2.0 8V ale postanowiłem zapytać u zródła. Planuje zamienić tarcze z 256mm na 280mm pochodzące właśnie z G60.
Posiadam już jarzmo z zacisków 280mm zacisk zostaje z 256. Problem pojawił się przy doborze tarczy miały być ATE power disc ale podobno już nie produkują w związku z czym zwracam się pytaniem jakie macie u siebie i jaki polecacie ??
-
- Mały gagatek
- hermes1984
- Mały gagatek
- Kontakt:
- maniek8855
- Forum Master
Ate power disc są na allegro, ja sam dziś jadę kupic z tym,ze 256mm, ale czy robią 280 to nie wiem, ale myślę,ze też są w tym rozmiarze
wpisz w google auto świat mińsk mazowiecki, tam mają spoko ceny i duży wybór produktów ate, ja właśnie tam jadę kupić
wpisz w google auto świat mińsk mazowiecki, tam mają spoko ceny i duży wybór produktów ate, ja właśnie tam jadę kupić
Ja u siebie mam Mikody nacinane i przewiercane do tego klocki TRW i powiem że hamowanie tym zestawem mnie zadowala a już nieraz zdarzało się hamować ze 180km/h do zera parę razy i nie stwierdziłem żeby hamowało się coraz gorzej, jedyny minus przy tym zestawieniu jest taki że klocki strasznie pylą i będę chyba zmuszony przetestować jakieś twardsze klocki.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193775
- hermes1984
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Jakie tarcze przy swapie ???
Więc wezmę MIKODY a słyszałeś może o klockach EBC ?? Podobno mniej pylą ?Potok pisze:Ja u siebie mam Mikody nacinane i przewiercane do tego klocki TRW i powiem że hamowanie tym zestawem mnie zadowala a już nieraz zdarzało się hamować ze 180km/h do zera parę razy i nie stwierdziłem żeby hamowało się coraz gorzej, jedyny minus przy tym zestawieniu jest taki że klocki strasznie pylą i będę chyba zmuszony przetestować jakieś twardsze klocki.
no właśnie do takich się powoli przymierzam tylko jeszcze nie wiem które wybraćhermes1984 pisze:Więc wezmę MIKODY a słyszałeś może o klockach EBC ?? Podobno mniej pylą ?Potok pisze:Ja u siebie mam Mikody nacinane i przewiercane do tego klocki TRW i powiem że hamowanie tym zestawem mnie zadowala a już nieraz zdarzało się hamować ze 180km/h do zera parę razy i nie stwierdziłem żeby hamowało się coraz gorzej, jedyny minus przy tym zestawieniu jest taki że klocki strasznie pylą i będę chyba zmuszony przetestować jakieś twardsze klocki.
- maniek8855
- Forum Master
Ja EBC nie używałem ale ogólnie klocki są twarde i mało pyla, tylko teraz nasuwa sie pytanie jak twarde są tarcze mikody, wiadomo,ze cena jest nizsza jak na takie tarcze więc nie muszą byc bardzo twarde, jak klocek dobrany do tarczy będzie za twardy to nie będzie to dobre rozweiązanie
chyba chodzi Ci o tarcze z VR6 ośka przed ok 1995, G60 miało 4x100... Ty masz GTI a tam jest już 5x100... no chyba że silnik tylko po swap'iehermes1984 pisze:Planuje zamienić tarcze z 256mm na 280mm pochodzące właśnie z G60
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
- hermes1984
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja mam CL w wersji 2.0 i tam jest rozstaw 4x100 wybrałem jarzmo od G60 i w ten sposób będę miał zamiast 256mm, 280mmKanedA pisze:chyba chodzi Ci o tarcze z VR6 ośka przed ok 1995, G60 miało 4x100... Ty masz GTI a tam jest już 5x100... no chyba że silnik tylko po swap'iehermes1984 pisze:Planuje zamienić tarcze z 256mm na 280mm pochodzące właśnie z G60
chyba że tak
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
no dokładnie ale jak się nie przetestuje to się nie będzie wiedziało zobaczymy co z tego wyjdziemaniek8855 pisze:Ja EBC nie używałem ale ogólnie klocki są twarde i mało pyla, tylko teraz nasuwa sie pytanie jak twarde są tarcze mikody, wiadomo,ze cena jest nizsza jak na takie tarcze więc nie muszą byc bardzo twarde, jak klocek dobrany do tarczy będzie za twardy to nie będzie to dobre rozweiązanie
- maniek8855
- Forum Master
Ja się dziś nudziłem w pracy i tak poczytałem trochę to wiele osób do mikody poleca klocki ferodo, na różnych forach tak pisali,ze taki zestaw się sprawdza
a piszą jak jest z pyleniem wtedy z tych klocków?