Pomocy golf mk4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pomocy golf mk4
Witam, posiadam golfa IV, silnik 1.4 w wersji trendline, rocznik 99.
Mój problem wygląda następująco, samochód po przejechaniu ponad 1000km zżarł ponad litr oleju (nie wycieka), nie wiem czy to ma powiazanie, ale silnik pracuje nierówno, na niskich obrotach telepie się jak w dislu, ale mechanik powiedział, że to poduszka pod silnikiem, help
Mój problem wygląda następująco, samochód po przejechaniu ponad 1000km zżarł ponad litr oleju (nie wycieka), nie wiem czy to ma powiazanie, ale silnik pracuje nierówno, na niskich obrotach telepie się jak w dislu, ale mechanik powiedział, że to poduszka pod silnikiem, help
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Pomocy golf mk4
TAK WIĘC... To nie pierwszy przypadek, silniki 1.4 16V prawie wszystkie biorą olej w większej lub mniejszej ilośći. Faktycznie u Ciebie jest to już dużo bo skoro ponad 1L/1000km (TO JUŻ NAWET NORMA SERWISOWA PRZEKROCZONA - BO KSIĄŻKA OBSLUG PODAJE ŻE SILNIK MA PRAWO WYPIĆ 1L/1000KM) Co robić... Proponuję od spraw banalnych... Wymień uszczelniacze zaworów - Koszt: InterCars 129,60 zł (kpl), jeśli to nie zmieniejszy apetytu to dalej postaw na pierścienie... \kju pisze:Witam, posiadam golfa IV, silnik 1.4 w wersji trendline, rocznik 99.
Pracuje jak cichy diesel...
mam tą jednostkę... one tak już pracują w dodatku na zimnym silniku telepie się jak galareta kołysząć cała karoserię..
Pozdrawiam i dziel się co tam robisz...
Ta kwestia już była nieraz poruszana na forum (opcja szukaj), pozatym naczytałem się juz troche o tych silnikach i one mają właśnie taką skłonność do ssania oleju... Dodam jescze że z tego co wiem to kolega martines wie dość dużo w tej kwestii, z tego co pamiętam to nieraza w takim temacie zabierał głos...
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
dzięki wszystkim za odpisanie, otóż dziś samochód był podłączany do komputera, ciśnienie na cylindrach jest ok, więc pierścienie odpadają chyba, były powyłanczane jakieś opcje, ale koleś je włączył (ciekawe tylko jak się wyłączyły), elektronika i silnik są sprawne, a więc pozostały uszczelki i może świece, jak myślicie??
- Majiic
- Czerwona Strzala
- Kontakt:
Re: Pomocy golf mk4
Njalepiej bedzie jak pojedziesz do servisu.kju pisze:Witam, posiadam golfa IV, silnik 1.4 w wersji trendline, rocznik 99.
Nie wszystkie ja mam przejechane 117tys i jak narazie wszystko jest w porządku,jesli dasz mu popalic to nie dziw sie ze zacznie ci pobierac .łosiu pisze:Czy każdy silnik 1,4 16v z czwórki będzie brał olej po ok10000 ?są one jakieś wadliwe?
[ Dodano: 10 Cze 2006 15:46 ]
Nie wszystkie ja mam przejechane 117tys i jak narazie wszystko jest w porządku,jesli dasz mu popalic to nie dziw sie ze zacznie Ci pobierac .łosiu pisze:Czy każdy silnik 1,4 16v z czwórki będzie brał olej po ok10000 ?są one jakieś wadliwe?
martines sprawdzałeś czy koszt wymiany uszczelniaczy to właśnie to 129 + koszt robocizny??martines pisze:Wymień uszczelniacze zaworów - Koszt: InterCars 129,60 zł (kpl)
[ Dodano: Pon Cze 12, 2006 07:38 ]
Do kju:
Co do oleju zajrzyj tu: LINK
A co do telepania silnikiem to u mnie też tak jest.