[MK3] centralny nie dziala na kluczyk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] centralny nie dziala na kluczyk
Hello.Udało mi sie podłączyć sterowanie pilotem do centralnego zamka seryjnego w golfie III.Lecz teraz przestał reagowac centralny gdy chce go otworzyc kluczykiem na pilota działa.Podłączając centralkę pilota wpiąłem się w kable centralnego zamka(szary i zielony) którymi idzie impuls jak sie kluczyk przekręca.Teraz podawany jest tez na nie impuls z centralki pilota.Według mnie nie powinno to wpływać na otwieranie kluczykiem.W tej chwili jak przekręcam kluczyk to centralny nawet nie drgnie.Nie wiem co jest.Pomocy
Ok.Juz nieaktualne.poradzilem sobie.pozdr
Ok.Juz nieaktualne.poradzilem sobie.pozdr
Ostatnio zmieniony ndz sie 20, 2006 11:20 przez lewdorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie ze podłaczyłem się równolegle.Aż takim amatorem to ja nie jestem.Tylko że błąd był w tym, że zasilanie tej nowej centralki dałem na tych samych kablach co jest oryginalna podłaczona i był za mały prąd chyba na to bo w momencie otwierania spadek napięcia był do 10V. Jak zdemontowałem ta centralke pilota to kluczyk działa.Będę próbował pociągnąć zasilanie oddzielnie i wtedy zobaczę co i jak będzie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie sądzę żeby to była kwestia zasilania. Wrzuciłbyś schemat wyjść swojej centralki i ktore kable dopiąłeś do sterowania CZ. Wygląda na to że napęcie jakoś ucieka z tych kabli przez centralkę, jeśli nie tak jak należy założyłeś.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Centralka zamka jest z tyłu w bagażniku przy tylnej prawej lampie w takim czymśz gąbki czy styropianu, ch.j wie z czego.Impulsy zamknięcia i otwarcia idą u mnie przewodami szarym i zielonym(oczywiście w dwóch plusy) do nich sie wpinasz plus zasilanie i powinno być git.powodzenia
[ Dodano: Czw Cze 08, 2006 21:02 ]
schematu nie mam ale mierzylem miernikiem jak podaje impuls z pilota to napiecie spada do 10V a podlaczylem sie pod oryginalne kable dajace impulsy do cetralki zamka zielony i szary wszystko mierone wczesniej, a centralka pilota tez daje plusy.wedlug mnie wszystko ok ale jednak nie bede kombinowal jak rozwiaze to opisze dla potomnych:-)
[ Dodano: Czw Cze 08, 2006 21:02 ]
Paweł Marek pisze:nie sądzę żeby to była kwestia zasilania. Wrzuciłbyś schemat wyjść swojej centralki i ktore kable dopiąłeś do sterowania CZ. Wygląda na to że napęcie jakoś ucieka z tych kabli przez centralkę, jeśli nie tak jak należy założyłeś.
schematu nie mam ale mierzylem miernikiem jak podaje impuls z pilota to napiecie spada do 10V a podlaczylem sie pod oryginalne kable dajace impulsy do cetralki zamka zielony i szary wszystko mierone wczesniej, a centralka pilota tez daje plusy.wedlug mnie wszystko ok ale jednak nie bede kombinowal jak rozwiaze to opisze dla potomnych:-)
a może przekaźniki trzeba dołączyć (czyli moduł "sterowania centralnym zamkiem") bo napięcie spada jeżeli centralka nie może dać właściwego natężenia prądu (przekaźnik łączy do "+" czy "-" wg potrzeby)lewdorek pisze:schematu nie mam ale mierzylem miernikiem jak podaje impuls z pilota to napiecie spada do 10V a podlaczylem sie pod oryginalne kable dajace impulsy do cetralki zamka zielony i szary wszystko mierone wczesniej, a centralka pilota tez daje plusy.wedlug mnie wszystko ok ale jednak nie bede kombinowal jak rozwiaze to opisze dla potomnych:-)
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
witam was
podrzuce wam linka do tematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=482271#482271
zmodernizowałem trochę schemat i proszę o pomoc przy znakach zapytania
podrzuce wam linka do tematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=482271#482271
zmodernizowałem trochę schemat i proszę o pomoc przy znakach zapytania