Oryginalny alarm BOSCH w mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- przemek_szczecin
- Nowicjusz
Witam. Posiadam w golfie oryginalnie montowany alarm boscha uruchamiany kluczykiem pod klamką od strony kierowcy. Ostatnio chciałem odłączyć i wymienić radio (GAMMA rocznik 1989 ) na inne. Radio posiada z tyłu 3x wejścia ISO, po odłączeniu górnej - aktywuje się alarm.
Moje pytanie jest takie czy ktoś z Was miał kiedyś podobny alarmik i udało mu się wymienić to RADIO !!!
Dodam że próbowałem zmostkować niektóre przewody na dodatkowej kostce ISO ale nic to nie dało
Radio ma też podłączoną masę do obudowy.
Moje pytanie jest takie czy ktoś z Was miał kiedyś podobny alarmik i udało mu się wymienić to RADIO !!!
Dodam że próbowałem zmostkować niektóre przewody na dodatkowej kostce ISO ale nic to nie dało
Radio ma też podłączoną masę do obudowy.
Przemek_Szczecin
ale problem masz w wyciagnieciu radia czy w tym ze wyje alarm jak je wyciagasz, czy w podlaczeniu ?
- przemek_szczecin
- Nowicjusz
Problem jest z tym, że jak odpinam kostki od radia to aktywuje się alarm i w żaden sposób nie można go wyłączyć !!! Jedyne wyjście to odpięcie klaksonu - tylko że impulsy z alarmu dalej do niego dochodzą.
Auto-ALARM Bosch 20s nr 0 335 411 918
Mam do tego alarmu oryginalną instrukcję oraz instrukcję montażu - ale nie ma tam wzmianek nt. RADIA
Auto-ALARM Bosch 20s nr 0 335 411 918
Mam do tego alarmu oryginalną instrukcję oraz instrukcję montażu - ale nie ma tam wzmianek nt. RADIA
Ostatnio zmieniony pt maja 06, 2011 20:32 przez przemek_szczecin, łącznie zmieniany 1 raz.
Przemek_Szczecin
a jak akumulator wyciagniesz to dalej wyje ?? nie wierze to z kad alarm czerpie prad na sygnal ?
- przemek_szczecin
- Nowicjusz
jak wyjmę aku to nie wyje, jak podniosę maskę do góry to też nie wyje..... ale nie wiem co to ma za znaczenie chce wymienić radio, odpinam radio - ALARM WYJE. Odpinam klakson, wyciągam stare radio, podłączam nowe - podpinam klakson - WYJE ........
Tak więc czy odepnę aku, klakson i podłącze nowe radio alarm się włącza..... co mi po tym jak odetnę klakson, skoro po przewodach idzie impuls na klakson i alarm cały czas pracuje (bez dźwięku)......
Nowe radio ma 2 wejscia na kostki ISO
Stare GAMMA ma 3 wejscia ISO z czego górne odpowiada za alarm.... ni jak nie idzie zmostkować przewodów by alarm był cicho
chyba.... że alarm aktywuje się po masie...... ale muszę to sprawdzić.....
Tak więc czy odepnę aku, klakson i podłącze nowe radio alarm się włącza..... co mi po tym jak odetnę klakson, skoro po przewodach idzie impuls na klakson i alarm cały czas pracuje (bez dźwięku)......
Nowe radio ma 2 wejscia na kostki ISO
Stare GAMMA ma 3 wejscia ISO z czego górne odpowiada za alarm.... ni jak nie idzie zmostkować przewodów by alarm był cicho
chyba.... że alarm aktywuje się po masie...... ale muszę to sprawdzić.....
Przemek_Szczecin
wlasnie mialem Ci podpowiedziec
jak to nie rozwiaze sprawy to chyba zostaje pokombinowac cos z kostkami, ewentualnie dezaktywowac alarmprzemek_szczecin pisze:chyba.... że alarm aktywuje się po masie...... ale muszę to sprawdzić.....
- przemek_szczecin
- Nowicjusz
jedyne rozwiązanie jakie mi przyszło do głowy to takie aby zostawić to stare radio w miejscu gdzie jest, a nowe dać do półki pod schowkiem od strony pasażera .... przynajmniej go widać nie będzie, a starej GAMMY nikt raczej nie tknie
Przemek_Szczecin