Kontrolka immobiliser
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka immobiliser
Witam, W ciagu ostatniego tygodnia zdazylo mi sie dwa razy tak ze przekrecam kluczyk w stacyjce i nie gasnie kontrolka immobiliseru... probuje zapalic i nic, dopiero po kilku probach jak kontrolka zgasnie to sie da zapalic i jechac... Mowa o golfie IV. Jakies pomocne porady ? Jak pisze w zlym temacie to przepraszam.
Kontrolka immobiliser
Na mój gust to nie ten dział.
To częsta usterka w MK4. Sam często borykam się z takim problemem, a rozwiązanie przynosi wyjęcie kluczyka ze stacyjki i odczekanie ok. 6 sekund. Powiedz jeszcze, jaki masz kluczyk?
To częsta usterka w MK4. Sam często borykam się z takim problemem, a rozwiązanie przynosi wyjęcie kluczyka ze stacyjki i odczekanie ok. 6 sekund. Powiedz jeszcze, jaki masz kluczyk?
Kontrolka immobiliser
Zwykły kluczyk z immobiliserem, nie zaden scyzoryk.. Sprobuje odczekac te pare sekund jak mi sie to pokaze nastepnym razem i zobaczymy
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka immobiliser
no raczej...przenoszę, tomipr zapoznaj się z działami jakie są na forumpeppa_814 pisze:Na mój gust to nie ten dział.
Kontrolka immobiliser
Wszystko się zgadza co napisał kolega. Też raz na 2 tygodnie mam podobny błąd. FIS pokazuje błąd immobilizer activated. Wyciągnięcie kluczyka i wsadzenie ponownie rozwiązuje problem.peppa_814 pisze:To częsta usterka w MK4. Sam często borykam się z takim problemem, a rozwiązanie przynosi wyjęcie kluczyka ze stacyjki i odczekanie ok. 6 sekund.
Kontrolka immobiliser
Ja co do immobilaiserów mam jedno swoje osobiste zdanie - tego jak dla mnie wogole nie powinni montowac.
Kontrolka immobiliser
pętla immo lub wtyczka lub kable od wtyczkimazt pisze:Wyciągnięcie kluczyka i wsadzenie ponownie rozwiązuje problem.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka immobiliser
ale nie usuwa przyczyny i taki sposób działa raczej tylko do pewnego czasu....trzeba bliżej przyjrzeć się immo (pętla i kable)mazt pisze:Wyciągnięcie kluczyka i wsadzenie ponownie rozwiązuje problem.