Problem z przednią popielniczką
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z przednią popielniczką, nie chce się otworzyć. Jak się najlepiej zabrać do naprawy, bo przecież nie rozkręcę tunelu bez odkręcenia śrubki która znajduje się właśnie po popielniczką. Poradźcie coś. Dziękuję.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Toolek.Spróbuj nacisnąć ją palcem jednocześnie przesuwając do tyłu.Powinno pomóc.Matula miała ten sam problem.Potem wyjmij całą i ta klapka na pewno wypadła z prowadnicy.
Toolek, Pod popielniczką nie ma żadnej śruby. Jedynie 4 po bokach. Wyciągnij tunel i dopiero walcz, będziesz miał lepszy dostęp
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Re: Problem z przednią popielniczką
sruba jestBio pisze:Toolek, Pod popielniczką nie ma żadnej śruby. Jedynie 4 po bokach. Wyciągnij tunel i dopiero walcz, będziesz miał lepszy dostęp
zebra2008, Ale nie od tunelu.
Ja wykręcałem tylko 4 + wypięcie mieszka i wyciągnięcie gąbki wokół drążka.
Ja wykręcałem tylko 4 + wypięcie mieszka i wyciągnięcie gąbki wokół drążka.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Re: Problem z przednią popielniczką
Niestety naciśnięcie palcem i próby przesunięcia nie dają efektu w żaden sposób. W tej sytuacji jak najlepiej do tego podejść?? Czy jeśli zacznę od rozebrania tunerlu środkowego to uda mi się to jakoś wyciągnąć (w związku z tą śrubą pod popielniczkę??)
-
- Użytkownik
Sądzę,że nie wyciągniesz tunelu bez zdemontowania popielniczki bo opiera się ona o tunel.W najgorszym przypadku będziesz musiał popsuć przykrywkę.Ja ton kiedyś rozbierałem i musiałem trochę pokombinować i wreszcie udało się,ąle na siłę.Nie obyło się bez strat.
bogmaj