Bardzo duże spalanie oraz nie działa kontolka paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem z golfem 3 1.6 benzyna 94rok. zalalem 10 litrow i zrobilem zaledwie 113 kilometrow i braklo mi paliwa. Czy jest to możliwe ze auto z takim silnikiem pali 10 litrow na tyle km.? Choć 60-70 kilometów zrobione w trasie. Oraz nie dziala wogole kontrolka paliwa co moze byc popsute?
- Paweł Marek
- V.I.P.
To wychodzi 8,8 litra a nie 10. Nie aż tak dużo zależy od warunków. Jeśli zadajesz takie pytania to napisz w jakich warunkach jeździłeś. W zakorkowanym mieście to super, w spokojnej trasie troszkę za dużo. Wiesz ile latek ma Twoje autko?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a jeszcze chciał bym wiedziec co z tą kontolką??:)
-
- Mały gagatek
Re: Bardzo duże spalanie oraz nie działa kontolka paliwa
Być może pływak Ci się zepsuł, u mnie też wskaznik nie pokazywał ile mam w baku. Po zagladnieciu do baku okazało sie, że taki plastik co jest przycowany do niego pływak był odziwo ułamany. Albo po prostu wskaznik ci sie zepsul. Kupiłem na szrocie ten plastik zamontowałem i teraz wiem ile mam paliwa. A co do spalania to sprawdz sonde lambda. Pozdrawiamkrygon pisze:a jeszcze chciał bym wiedziec co z tą kontolką??:)
jeśli chodzi Ci o kontrolkę tj czy się zapala lub nie to w niewielu golfach jest ta kontrolka.Chyba tylko liczniki VDO po 95 roku ale mogę się mylic.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
chodzi mi o to ze nie podnosi mi sie wogole kontolka od paliwa, zalalem 20 litrow wczoraj i dalej lezy. Jak mi sie konczylo paliwo to nawet rezerwa sie nie palila;/
- Paweł Marek
- V.I.P.
odkręć dekielek w bagażniku na bakiem, wyjmij wtyczkę, włącz zapłon, zewrzyj w niej kawałeczkiem kabla styki CIEŃSZYCH kabelków. Wskazówka ruszy - czujnik w baku do wymiany, nie ruszy - szukasz usterki po kablach idących od tej kontrolki do licznika lub w samym liczniku (przez jego podmianę najprościej)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
W gofrze nie ma kontrolki. tylko wskaźnikkrygon pisze:nawet rezerwa sie nie palila;/
MK3 ADZ->AGU
jest. ale szukanie licznika w których jest ta kontrolka to nielada zabawassarna1 pisze:W gofrze nie ma kontrolki. tylko wskaźnikkrygon pisze:nawet rezerwa sie nie palila;/
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Znakomita większość to przekładki z seatakillah pisze:jest. ale szukanie licznika w których jest ta kontrolka to nielada zabawassarna1 pisze:W gofrze nie ma kontrolki. tylko wskaźnikkrygon pisze:nawet rezerwa sie nie palila;/
MK3 ADZ->AGU