V8 w mkII, hamownia strona 40.
Moderator: G0 Karcio
Golf RMR V8, trzeba wykombinowac wyloty powietrza
W tym Golfiku MK4 bardzo ciekawie wygląda ta siatka http://www.dahlbackracing.se/media/Wall ... ck_005.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; .można by przemyśleć .
no w tym golfiku mk4 rzeczywiscie odjazdowo to wyglada
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
...a nie chciałbyś zamienić pasa pod klapą w wentylację, te "wylociki" na klapie są małe. Na pasie pod klapą spokojnie możesz na całą szerokość coś ciekawego zapodać. Z blachy 2mm na wodzie wytną Ci dowolny wzór siatki (plaster miodu GTI i inne duperele). Wspawasz TIGiem i będzie jak fabryka. To rozwiązanie odprowadzi dużo więcej ciepłego powietrza niż te "odwrócone lampy"
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Apsik to tez jest rozwiazanie, ale ja potrzebuje zrobic cos na szybko. Mam jeszcze do ogarniecia wymiane oleju, dopasowac dystanse na tyl (cos tam trzeba bedzie podtoczyc), zbierznosc, poprawic tylni zderzak, a czasu na to wszystko bedzie tylko 6 godz. Chcialbym nim pojechac na majovwke, moze zdaze
A wlasciwy wylot bedzie tak jak pisalem przez cala tylna szybe.
A wlasciwy wylot bedzie tak jak pisalem przez cala tylna szybe.
Re: Golf RMR V8, jaki felgi?
"marianmk2 przyjedz na majovwke, obaczysz na zywo."
A będzie jakieś ściganie czy tylko ogólny pokaz??
A będzie jakieś ściganie czy tylko ogólny pokaz??
jeżdziłem Audi S6 Plus z takim silnikiem (326HP manual) to powiem że miarzdźy suty! Wręcz gniecie je w imadle; kop w plecy do 5 biegu.
Wiec co do przerzyć w tym samochodzie w sprincie 0 - 250 km/h nie śmiem sobie wyobrażać.
Jedno pytanie: Przewieziesz mnie?
Wiec co do przerzyć w tym samochodzie w sprincie 0 - 250 km/h nie śmiem sobie wyobrażać.
Jedno pytanie: Przewieziesz mnie?
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
na majóvwce mają być wyścigi z pomiarem czasuzenekz pisze:A będzie jakieś ściganie czy tylko ogólny pokaz??
Olo... a moze mk1 by dojechalo i bedziesz mial 2 golfy do upalania ?Sobota
10:00 – 11:00 Wyścig równoległy na prostej klasa benzyna (eliminacje)
11:00 – 12:00 Wyścig równoległy na prostej klasa diesel, turbodiesel (eliminacje)
12:00 – 13:00 Wyścig równoległy na prostej klasa MAXI (turbo, nitro, g-leader, 4×4) (eliminacje)
13:00 – 14:00 Finały klas benzyna, diesel, turbo
14:00 – 14:30 1/4 najlepsi z klas
Ja usiądę na prawym o ile Mariusz pozwoliNo wlasnie nie wiem jak to zrobic. Chcesz posiedziec na silniku?
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Pozwolcie ze dopoki fura nie zostanie przetestowana i skonczona nie bede ryzykowal niczyjego zdrowia poza swoim. Gotowa moge przewiezc kazdego i to idac pelnym ogniem.
cowboy moze to i dobra opcja, jedynka jest chyba dokonczona.
cowboy moze to i dobra opcja, jedynka jest chyba dokonczona.
-
- Użytkownik
a jednak polak potrafi myślałem że tylko golf 928 pozostanie golfem v8 i na tył napęd . MEGA GRUBAS !!!
Me Gti 16v Kr --->>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=382907" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam spory asortyment opon na sprzedaż :]
Mam spory asortyment opon na sprzedaż :]
no niby chodzi na 1.3 bara ale jeszcze jest chyba temat haldexa, nie wiem czy to kwestia elektroniki czy mechaniki (chyba tam masz sterownik od Jadźwina, czy sobie cos zmyslilem) ?olozwirski pisze:cowboy moze to i dobra opcja, jedynka jest chyba dokonczona.
A może by odsadzić rejstracje i pod nią zrobić wentylację była by częściowo niewidoczna ale cyrkulacja powietrza by była
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: Golf RMR V8, trzeba wykombinowac wyloty powietrza
Ooo, i to tez jest dobry pomysl!Wegiel pisze:A może by odsadzić rejstracje i pod nią zrobić wentylację była by częściowo niewidoczna ale cyrkulacja powietrza by była
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Wpiszę się żeby śledzić odpowiedzi w tym temacie na bieżąco, bo jak zobaczyłem tytuł to tylko najpopularniejsze polskie niecenzuralne słowo mi na myśl przyszło i nie chciałbym żeby coś mi tu umknęło, bo projekt idzie niesamowicie szybko, jak na takie przeróbki.
Życzę powodzenia i jak najmniej problemów!
Życzę powodzenia i jak najmniej problemów!