MK2 G60 vs Leon FR
MK2 G60 vs Leon FR
Kolega zakupił Leona z roku 2007 dotknietego programem na 195KM 430NM mierzone w dzien wyscigu.U mnie 180KM i 240NM!
Z faktu ze w Płocku mamy 4 km prostej dwupasmówki bez zadnych szkrzyzowan przejsc dla pieszych itd to mozna było sprawdzic autka dokładnie.
Pierwszy wyscig z miejsca 1 bieg ok pól długosci dla mnie do 100km/h czyli konca mojej dwojki miałem ok 2 długosci!Pozniej tak do ok 220 przewaga była taka sama bez wiekszej straty i przewagi.Drugi wyscig to z rolowanego od 40 km/h do 200 i roznice były minimalne bo przy 200 siedział mi na tylnym błotniku.
Z faktu ze w Płocku mamy 4 km prostej dwupasmówki bez zadnych szkrzyzowan przejsc dla pieszych itd to mozna było sprawdzic autka dokładnie.
Pierwszy wyscig z miejsca 1 bieg ok pól długosci dla mnie do 100km/h czyli konca mojej dwojki miałem ok 2 długosci!Pozniej tak do ok 220 przewaga była taka sama bez wiekszej straty i przewagi.Drugi wyscig to z rolowanego od 40 km/h do 200 i roznice były minimalne bo przy 200 siedział mi na tylnym błotniku.
MK2 G60 vs Leon FR
ten leon wyglada jak autobus i tyle samo waży moim zdaniem mk2 o tej mocy powinno bardziej zostawic gnojowóz
wiec albo tamten jest jakis wyjatkowy, albo coś nie bangla u Ciebie
ale gratki
wiec albo tamten jest jakis wyjatkowy, albo coś nie bangla u Ciebie
ale gratki
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
MK2 G60 vs Leon FR
chciałbym ci nadmienić że leoś ma do setki przynajmniej 1 zmianę biegu więcej niż ty.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
MK2 G60 vs Leon FR
Ja takiego samego Leona odstawiłem z miejsca 3 długości u niego było 195KM i 470Nm u mnie ok 130KM XXX Nm tylko różnica wagi ogromna, u mnie jest 800Kg. Dopiero przy 200km/h zaczął mnie doganiać. To było jeszcze przed remontem silnika i modami, teraz nie wiem ale chętnie bym z takim stanął jeszcze raz. Generalnie takie auta nie jadą za dobrze mimo niezłej mocy. Waga leona to ~ 13xxKg
"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."
MK2 G60 vs Leon FR
Leon wazy 1320kg.U mnie jest IC pod maska ze wzgledu na klime i wiadomo jak to jest czasami z tym chłodzeniem....Tydz temu ganiałem sie z MK6 GTI 239 KM i chyba 300Nm i złapał mnie przy ok 160km/h i tak przy 200km/h był ze 2 długosci z przodu.
Re: MK2 G60 vs Leon FR
to akurat nie ma nic do rzeczy, paradoksalnie ja mając w mk2 ABFa wlozylem skrzynei 2y i mialem musialem zapiac 3 zeby wyskoczylo 100 a do 100 bylem szybszy o 0,5 sek niz na standardowej skrzyni łapiąc 100 na 2 ;>BENITO pisze:chciałbym ci nadmienić że leoś ma do setki przynajmniej 1 zmianę biegu więcej niż ty.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
MK2 G60 vs Leon FR
chosen Każda zmiana biegu to strata minimum 0,2 sekundy w manualu. To wystarczy np. na długość maski. Dlatego DSG w nowych autach robi robotę.
Ty po prostu zoptymalizowałeś przełożenia.
Ty po prostu zoptymalizowałeś przełożenia.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.