Ratunku obroty mk2 1.8RP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz17842
- Naleśnik
Ratunku obroty mk2 1.8RP
Witam Panowie posiadam golf mk2 b z silnikiem 1.8RP auto ma taki przoblem ze po odpaleniu silnika jak jest zimny auto chodzi idealnie dopiero jak sie nagrzeje to zaczynaja sie problemy a mianowicie obroty strasznie faluja miedzy 500 a 1500obr/min ostatnio odkrecilem tę gorna pokrywke od monowtrysku i odpaliłem go i okazalo sie ze wtryskiwacz daje paliwo i nie daje paliwa daje paliwo i nie daje paliwa i tak non stop czasem zdarza sie ze auto po rozgrzaniu przez chwilke dobrze chodzi. Naprawde nie mam juz pomysłow co moze z nim byc....
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
Ratunku obroty mk2 1.8RP
Jest dużo rzeczy do sprawdzenia: pompa paliwa, filtr paliwa, wtryski itd. może być nawet "chrzczone paliwo"
- Lukasz17842
- Naleśnik
Ratunku obroty mk2 1.8RP
a niełapie gdzieś lewego powietrza? Podstawa monowtrysku jest nieuszkodzona? Ja miałem problem w moim 1.8 16v z obrotami to winny był silniczek krokowy
Ratunku obroty mk2 1.8RP
ja bym obstawial niebieski czujnik
Mój golfik:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130462
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130462
Ratunku obroty mk2 1.8RP
Ja tak samo jak kolega wyżej ( niebieski czujnik temp cieczy chłodzącej) i źle wyregulowany tps
kolego zrób mały test: odłącz aku na 10 min, odpal golfa i daj mu sie zagrzać na wolnych. Zobaczymy czy pomoże
kolego zrób mały test: odłącz aku na 10 min, odpal golfa i daj mu sie zagrzać na wolnych. Zobaczymy czy pomoże
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
- Lukasz17842
- Naleśnik
Ratunku obroty mk2 1.8RP
czujnik jest nowy aku juz byl kilka razy odłączany i nic silniczek krokowy jest sprawny podstawa monowtrysku dobra. a co to jest ten tps?
Ratunku obroty mk2 1.8RP
potencjometr przepustnicy
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Ratunku obroty mk2 1.8RP
Podepne sie do tematu mam podobny probem i pytanie jak reguluje sie potencjometr przepustnicy?
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Ratunku obroty mk2 1.8RP
regulacja TPS,ok dzieki nawet nie wiedziałem jak to moze sie nazywac he he.
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Ratunku obroty mk2 1.8RP
witam wszystkich panowie posiadam MK2 1.8 RP 90r mam mianowicie taki problem że na zimnym silniku delikatnie falują obroty 800-1500, a natomiast jak się rozgrzeje to wtedy potrafi wejść na 2500, 4000 obr/min i dopiero po zgaszeniu mu przechodzi i za jakiś czas znowu to samo, czy czyszczenie krokowca pomoże? czy szukać gdzieś indziej?