Buczy i przyspiesza z opóźnieniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem ostatnio z golfiną,podczas rozpędzania auta gaz reaguję z opóźnieniem.Wygląda to tak że naciskam gaz i po 2 sek namysłu zaczyna dopiero przyspieszać ,gdy np wrzucę z jedynki na dwójkę i wcisne gas to też słychać takie buczenie z silnika aż do momentu gdy sie troche nie rozpedzę tak samo z dwójki na trójki,innym słowy buczenie występuje przy niskich obrotach i obciażonym silniku.Proszę o pomoc,golf3 1.4 bez gazu
- Lukasz_mk2
- Forum Master
czy przypadkiem nie ślizga ci się sprzęgło?? Zrób prosty test - zaciągnij ręczny i powoli ruszaj z jedynki, jak auto zgaśnie zaraz na początku (tzn zdławi się) to będziemy szukać dalej, ale sadzę że w twoim przypadku auto będzie nabierać powoli obrotów i zgaśnie gdzieś w okolicach 2-3 tys obr/min. - w zależności od zużycia sprzęgła
Jak by sprzęgło sie ślizgało to podczas przyspieszania obroty by rosły a by nie przyspieszał a tak nie jest.Po prostu jak naciskam gaz na 2 biegu to jest takie ..buuuuu,, w tym czasie przyspiesza ale wolniej niż zwyklę,taki muł sie zrobił
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Re: Buczy i przyspiesza z opóźnieniem
Witam. Miałem podobny problem. Okazało się, że miałem przestawiony zapłon. Więc dla pewności podjedź i zobacz czy masz prawidłowo ustawiony.