[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jak i czym pozbyć się kolistych zarysowań?
A czy taka polrka marketowa wogóle się do czegoś nadaje?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Re: Jak i czym pozbyć się kolistych zarysowań?
Przepraszam za OT:Haki pisze:FARECLA G4 ... lub coś z produktów M3 + polerka automatyczna ....
Poprawiłeś mi humor na cały dzień,
harvard, kątowa tak - dałaby rade.
Jeżeli chcesz robić częcznie to możesz spróbować UC megsa - bardzo silny środek więc na maszynowej trzebaby bardzo uważac, ale ręcznie powinien dać dobry efekt
Jeżeli chcesz robić częcznie to możesz spróbować UC megsa - bardzo silny środek więc na maszynowej trzebaby bardzo uważac, ale ręcznie powinien dać dobry efekt
Shmatan masz na myśli swirl removier? z megsa?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ooooo jak mi się udałoduzy_przemo pisze:Przepraszam za OT:Haki pisze:FARECLA G4 ... lub coś z produktów M3 + polerka automatyczna ....
Poprawiłeś mi humor na cały dzień,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Chyba najlepszym sposobem na to jest tzw "korekta lakieru" lakier wygląda jak świeżo po malowaniu, tylko z tego co wiem strasznie dużo z tym zabawyharvard pisze:Duzo czytam na necie o usuwaniu kolistych zarysowań na lakierze takich znanych z myjek szczotkowych. Jedni podaja drogie produkty meaguaer swirl remover, inni zachawalaja t-cut scrach remover inni mówią tylko i wyłącznie polerka. Ryki nie sa głębowie ale wosk koloryzujący z K2 egzaminu nie zadał. Co Wy polecacie aby usuąć z ciemnego granatu koliste rysy. Jaki produkt?
dzieki
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
Mleczko sonaxa do regeneracji larkieru + polerka marketowa i zero efektu! Nie polecam tego typu urządzeń chyba że do nanoszenia wosku naprawde super sprawa do polerki nie nie nadaje! Po tym zabiegu zabezpieczyłem woskiem autolanda swoją karoserię i już więcej nić z lakierem robić nei będę. Auto ma jeździć i tyle.
harvard, SR jest bardzo delikatny - UC jest znacznie mocniejszy i szybciej usunie swirle, ale przy polerce mechanicznej trzeba bardzo uważać więc doradza się go do stosowania ręcznego
@Shmatan
Dzięki tylko rozszyfruj proszę skróty 'SR' oraz 'UC'
dzięki
dzięki
Może SR to SSR http://www.mrcleaner.pl/index.php?do_search=true" onclick="window.open(this.href);return false;harvard pisze:@Shmatan
dzięki
A tak na marginesie tez bede próbował zlikwidowac z lakieru tak zwane "swirle"
Bede chyba używał Poor Boys SSR 2.5 ewentualnie SSR3(najbardziej agresywna) ,na koniec SSR 1 (wykańczają) do usunięcia matowego efektu po wstępnym polerowaniu.
No i oczywiście przed polerowaniem bedzie glinkowanie.
Jeszcze nie wiem czy dam rade to ręcznie usunąć,ale mam nadzieje ze sprzedawca w tym sklepie udzieli mi jakieś rady.
Shamatan takie masz te rysy?
Uploaded with ImageShack.us
Takie rysy to ja właśnie mam. Powiem że po ręcznym pojechaniu, jednokrotnym wprawdzie, potem politura autolandu ręcznie i na koniec wosk autolandu i powiem że efekt super w porównaniu do poprzedniego stanu - jednak swirle jeszcze widać.
rafal0325, troche mniejsze na jasnych lakierach mniej to widać
harvard, sr - swirl remover, uc - ultimate compound
harvard, sr - swirl remover, uc - ultimate compound
Panowie jestem po amatorskiej polerce. Kolega mi pomógł miał polerkę obrotową 6 zakresową.
umyłem auto a wcześniej nabyłem twardą gąbkę 18cm z takimi 'cyckami' wystającymi. Koleś który pomagał przy polerowaniu zachwalał (sprzedawca równiez) taką właśnie gąbkę. Po pracy pod garażem i 3 piwka.
Użyłem jako środka polerskiego Sonax do regeneracji lakieru. Nakładałem na lakier - suchy lakiej. lekko wyschło i polerowaliśmy. Obroty zakres 4 to wychodzi jakieś 2100 obrotów. Efekt znakomity. Nie wszystkie rysy zniknęły, jednak jako że jesteśmy amatorami baliśmy się zwiększać obroty. I tutaj kolejny surprise, koleś w sklepiej z lakierami mówił że gąbka z tymi tz. 'cyckami' nie pozostawia kolistych zarysowań. No i albo miał rację albo mleczko sonax ich nie pozostawia. W każdym razie koliste zarysowania zniknęły. Auto nabrało ciemniejszego koloru (granat metalik) wyglądało znacznie lepiej. Polerowanie ledwie 3 godziny więc nie tak źle. Dach musieliśmy 2 razu z racji Lekkiego ucisku polerki. Po wszystkim dobre wytarcie i wosk autolandu. Efekt robi wrażenie. Nie jest to efekt uzyskanu u lakiernika jednak za sonaxa 20zl i 15zl za gąbkę daje 35zł no plus kilka piwek.
Powiem wszystkim którzy zachwalają ręczne polerowanie pastą tempo czy innymi podobnymi środkami. Nie róbcie tego bo można narobić więcej szkody. Chciałem polerować ponieważ ręcznie tempo lekkościerną polerowałem i rysy pojawiały się na każdym elemencie o wszelakich różnych kształtach. Później użyłem takiego niemieckiego preparatu w czerwonej butelce do regeneracji lakieru i lipa. Rysy nowe na aucie. Dlatego lepiej pożyczyć polerkę zrobić łagodniejszym preparatem polerkę na niezbyt wysokich obrotach (do 2100) potem politura i wosk. Ominąłem politurę ponieważ nie miałem jej pod ręką.
dzięki za wszelkie rady.
umyłem auto a wcześniej nabyłem twardą gąbkę 18cm z takimi 'cyckami' wystającymi. Koleś który pomagał przy polerowaniu zachwalał (sprzedawca równiez) taką właśnie gąbkę. Po pracy pod garażem i 3 piwka.
Użyłem jako środka polerskiego Sonax do regeneracji lakieru. Nakładałem na lakier - suchy lakiej. lekko wyschło i polerowaliśmy. Obroty zakres 4 to wychodzi jakieś 2100 obrotów. Efekt znakomity. Nie wszystkie rysy zniknęły, jednak jako że jesteśmy amatorami baliśmy się zwiększać obroty. I tutaj kolejny surprise, koleś w sklepiej z lakierami mówił że gąbka z tymi tz. 'cyckami' nie pozostawia kolistych zarysowań. No i albo miał rację albo mleczko sonax ich nie pozostawia. W każdym razie koliste zarysowania zniknęły. Auto nabrało ciemniejszego koloru (granat metalik) wyglądało znacznie lepiej. Polerowanie ledwie 3 godziny więc nie tak źle. Dach musieliśmy 2 razu z racji Lekkiego ucisku polerki. Po wszystkim dobre wytarcie i wosk autolandu. Efekt robi wrażenie. Nie jest to efekt uzyskanu u lakiernika jednak za sonaxa 20zl i 15zl za gąbkę daje 35zł no plus kilka piwek.
Powiem wszystkim którzy zachwalają ręczne polerowanie pastą tempo czy innymi podobnymi środkami. Nie róbcie tego bo można narobić więcej szkody. Chciałem polerować ponieważ ręcznie tempo lekkościerną polerowałem i rysy pojawiały się na każdym elemencie o wszelakich różnych kształtach. Później użyłem takiego niemieckiego preparatu w czerwonej butelce do regeneracji lakieru i lipa. Rysy nowe na aucie. Dlatego lepiej pożyczyć polerkę zrobić łagodniejszym preparatem polerkę na niezbyt wysokich obrotach (do 2100) potem politura i wosk. Ominąłem politurę ponieważ nie miałem jej pod ręką.
dzięki za wszelkie rady.
Ja zakupiłem do polerki:
1.Poor Boys SSR 2.5
2.Poorboy's SSR 1.0 -delikatna pasta wykańczająca
3.Wosk Meguiar's Deep Crystal Step 3 - Carnauba Wax
4.Glinka
Te pasty nadają się do polerki recznej i mechanicznej z naciskiem na polerke mechaniczną.
1.Poor Boys SSR 2.5
2.Poorboy's SSR 1.0 -delikatna pasta wykańczająca
3.Wosk Meguiar's Deep Crystal Step 3 - Carnauba Wax
4.Glinka
Te pasty nadają się do polerki recznej i mechanicznej z naciskiem na polerke mechaniczną.