Witam
Niedawno padł mi akumulator na początku myślałem że pewnie regulator napięcia szwankuje. Ale po pomiarach okazało się że po wyjęciu bezpiecznika nr 14 pobór prądu spada do prawidłowych wartości. Przy włożonym bezpieczniku pobierał 1,3 A! a powinno chyba coś oko 0,2 czy 0,02 A. Ma ktoś jakieś wskazówki od czego zacząć sprawdzać, jakieś przekaźniki przełączniki? Jak znaleźć usterkę? Według Sam Naprawiam bezpiecznik nr 14 odpowiada za oświetlenie wnętrza, centralny zamek i lusterka Make-up(nie wiem co to, elektrycznie składane?). Proszę o jakieś wskazówki
pozdrawiam
Ps Po wyjęciu bezpiecznika centralny działa z kluczyka natomiast nie działa z pilota.
Rozładowuje akumulator, bezpiecznik nr 14
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a nie sprawdzałeś przypadkiem przy otwartych drzwiach i oświetlenia wnętrze się wtedy świeciło ?Sokra pisze: Przy włożonym bezpieczniku pobierał 1,3 A
Pobór prądu powinno się sprawdzać na zamkniętym aucie...i jak coś jest nie tak to wtedy otwieramy i wyciągamy bezpieczniki - ale upewniając się że wszystko jest wyłączone (np światełka w podsufitce)
Jeżeli światełka jednak były wyłączone to wyciągnij wszystkie żarówki z lampek (lub nawet wyciągnij lampi i odłącz wtyczki od nich) i zobacz czy coś się zmieni z poborem prądu...
make-up - makijaż...a lusterka to te pod osłonami przeciwsłonecznymi w podsufitceSokra pisze:lusterka Make-up(nie wiem co to, elektrycznie składane?)
Było sprawdzane przy zamkniętych drzwiach. a z tym make-up to nie wpadłem idę wyciągać żarówki
PS Jaki powinien być pobór prądu przy wyłączonych wszystkich odbiornikach (zamykam auto) setki amper czy dziesiątki ?? 0,2A czy 0,002 A
PS Jaki powinien być pobór prądu przy wyłączonych wszystkich odbiornikach (zamykam auto) setki amper czy dziesiątki ?? 0,2A czy 0,002 A