Jak ze zwyklego 1.6D zrobic 1.6TDi i czy to oplacalne???
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
kolega vw_vandal, ma juz pompe z gruszka czyli najwieksze ograniczenie i ogolnie powaznie podchodzi do tematu, mysle ze da rade spokojnie to zrobicdukem pisze:A nie lepiej odrazu kupic cos wiekszego?Na forum bylo juz nie raz o tym ze z 1V to sie nie poszaleje ze wzgledu na mase czynnikow lacznie ze sposobem chlodzenia (innym niz w RA/SB)
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
W tym 1V mam k14, zaprzal, mam już alu rury do intercoolera i IC będę montował przed chłodnicą już rozpykałem temat. Brak kasy ale naskrobie i musze kupić ten wskaźnik doladowania. Za pare dni wywalam katalizator (mam nawet kupca na niego bo jest zdrowy jak ryba) myślałem nad przerobienie całego wydechu na 2,5 cala ale jak na razie za duży koszt.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
dukem, przy turbodieslu. Jest. Kazdy silnik turbo pracuje lepiej z wolnym wydechem, a 1.6 TD kreci sie na bardo wysokie obroty jak na diesla i wlasnie na tych wysokich obrotach uwolnienie wydechu jest bardzo odczuwalnie. Seryjny ma okolo 45mm srednicy wewnetrznej w niektorych miejscach. To malo na turbo
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]