regulowane kola rozrzadu vr6

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

karol371
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: karol371 » sob maja 07, 2011 19:35

witam,mam problem z odpaleniem vr-a po wymianie osprzetu z aparatu na moduł.przezuciłem wiazki z kompem i wszystko to co jest potrzebne i objaw jest taki ze przy paleniu jakby lapal tylko na jednym cylindrze,gdy rozkrecilem obudowe rozrzadu okazalo sie ze na walkach rozrzadu sa regulowane kola,wkrecilem w jeden z nich elektromagnes w miesce gdzie jest dla niego przewidziane,czy to moze byc przyczyna nie odpalania? ponadto osprzet pochodzi z usa b3 1993r. z recyrkulaja spalin i pompa powietrza wtornego-tego nie montowalem,prosze o jakies porady i pozdrawiam uzytkownikow vr6.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: regulowane kola rozrzadu vr6

Post autor: Borys » ndz maja 15, 2011 09:07

karol371 pisze:witam,mam problem z odpaleniem vr-a po wymianie osprzetu z aparatu na moduł.przezuciłem wiazki z kompem i wszystko to co jest potrzebne i objaw jest taki ze przy paleniu jakby lapal tylko na jednym cylindrze,gdy rozkrecilem obudowe rozrzadu okazalo sie ze na walkach rozrzadu sa regulowane kola,wkrecilem w jeden z nich elektromagnes w miesce gdzie jest dla niego przewidziane,czy to moze byc przyczyna nie odpalania? ponadto osprzet pochodzi z usa b3 1993r. z recyrkulaja spalin i pompa powietrza wtornego-tego nie montowalem,prosze o jakies porady i pozdrawiam uzytkownikow vr6.
seryjne koła rozrzadu wygladaja tak
Obrazek

a regulowane wygladaja tak
Obrazek

ktore masz?

Awatar użytkownika
mara_010
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mara_010 » ndz cze 12, 2011 20:45

zabba88, piszę w sprawie karola371, Dzięki za info i jest dokładnie tak jak mówisz, zalewa go i dymi moje koła rozrządu wyglądają tak:
Obrazek
Musiałem wykręcić jedną srubę w celu montarzu elektromagnesu czy na 3 srubach będzie trzymać, o jakich oznaczeniach byś polecił komputer, Dzięki za informacje. Pozdro

Ruda jest moja :) Zapraszam do tematu :

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=481691

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » ndz cze 12, 2011 20:48

podszlifuj obudowe elektromagnesu i daj 4 ta srube

Awatar użytkownika
mara_010
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mara_010 » ndz cze 12, 2011 21:40

Borys,
Mam w takim razie kilka pytań do Ciebie, bo my już trochę podszllifowaliśmy ten elektromagnes i jesli jeszcze teraz go bardziej podszlifujemy i jak wkrecimy tą śrubę to czy nie bedzie miało to na wpływ pracy elektromagnesu albo czy on nie wypadnie po takim zabiegu.
Masz może gdzieś na oku w okolicach białegostoku komputer od 2.9 bądz może mogłbyś przeprogramować nasz stary bądz znasz kogoś takiego kto by to zrobił?? :okej:

Ruda jest moja :) Zapraszam do tematu :

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=481691

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » pn cze 13, 2011 07:30

mara_010 pisze:Borys,
Mam w takim razie kilka pytań do Ciebie, bo my już trochę podszllifowaliśmy ten elektromagnes i jesli jeszcze teraz go bardziej podszlifujemy i jak wkrecimy tą śrubę to czy nie bedzie miało to na wpływ pracy elektromagnesu albo czy on nie wypadnie po takim zabiegu.
Masz może gdzieś na oku w okolicach białegostoku komputer od 2.9 bądz może mogłbyś przeprogramować nasz stary bądz znasz kogoś takiego kto by to zrobił?? :okej:

magnes nie wypadnie.

co do oreszty w wal na prv

JacoVR6
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: JacoVR6 » sob lip 30, 2011 04:39

Witam a gdzie można kakie kola rozrzadu dostać ? i wq czym to pomaga w vr ? czy można dokupić gdzieś sam elektro magnes na koło rozrządu?

tuning napędza moje życie

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » sob lip 30, 2011 07:39

JacoVR6 pisze:Witam a gdzie można kakie kola rozrzadu dostać ? i wq czym to pomaga w vr ? czy można dokupić gdzieś sam elektro magnes na koło rozrządu?
magnes mozna kupic w kazdym ASO VW, a regulowane koła rozrzadu pomagają w idealnym ustawienou rozrzadu na tzw. zero

JacoVR6
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: JacoVR6 » ndz sie 07, 2011 19:51

Borys pisze:
JacoVR6 pisze:Witam a gdzie można kakie kola rozrzadu dostać ? i wq czym to pomaga w vr ? czy można dokupić gdzieś sam elektro magnes na koło rozrządu?
magnes mozna kupic w kazdym ASO VW, a regulowane koła rozrzadu pomagają w idealnym ustawienou rozrzadu na tzw. zero
A znasz może nr katologowy tego elektromagnesu?

tuning napędza moje życie

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”