Problem z odpaleniem 1.9 TDI migające kontrolki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam mały problem z moim golfem 4 1.9 TDI 110 KM . Otóż nie chce odpalić Na początku odpalił ale odrazu zadusił się i zgasł, po przekręceniu kluczyka na "zapłon" gasną wszystkie kontrolki oprócz tej która zaraz zaczyna migać a po chwili zapala się kontrolka od świec żarowych. Nie wiedzie może co to oznacza? Dodam że wczoraj wszystko było ok. z góry dzieki za odp:)
Mam mały problem z moim golfem 4 1.9 TDI 110 KM . Otóż nie chce odpalić Na początku odpalił ale odrazu zadusił się i zgasł, po przekręceniu kluczyka na "zapłon" gasną wszystkie kontrolki oprócz tej która zaraz zaczyna migać a po chwili zapala się kontrolka od świec żarowych. Nie wiedzie może co to oznacza? Dodam że wczoraj wszystko było ok. z góry dzieki za odp:)
Masz zablokowany fabryczny immo,dlatego tak się dzieje .
Mógł się tak sam nagle zablokować ? Jak teraz to naprawić ?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Problem z odpaleniem 1.9 TDI migające kontrolki
Czasem się zdarza, akumulatora nie odpinałeś przypadkiem? Co do naprawy to powinno się dać. Kabel do VAGa masz, dobrze by było zerknąć jakie są błędy? Poszukaj tematów o dodawaniu i kodowaniu kluczyków oraz o zablokowanym immobilizerze, to ci się na pewno coś rozjaśni...danio110 pisze:Mógł się tak sam nagle zablokować ? Jak teraz to naprawić ?
Możesz zerknąć np tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=132793 i tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=107388
Re: Problem z odpaleniem 1.9 TDI migające kontrolki
guziolek pisze:Czasem się zdarza, akumulatora nie odpinałeś przypadkiem? Co do naprawy to powinno się dać. Kabel do VAGa masz, dobrze by było zerknąć jakie są błędy? Poszukaj tematów o dodawaniu i kodowaniu kluczyków oraz o zablokowanym immobilizerze, to ci się na pewno coś rozjaśni...danio110 pisze:Mógł się tak sam nagle zablokować ? Jak teraz to naprawić ?
Możesz zerknąć np tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=132793 i tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=107388
Aku nie odpinałem, zgasiłem go wieczorem a rano już nie chciał odpalić.. Kabel Vaga mam, jutro zerknę jakie są błędy. A takim zwykłym kablem z allegro jak ten :http://allegro.pl/interfejs-vw-audi-sea ... 56101.html zdziała się coś z tym immo?
tak ale musisz miec 4 cyfrowy kod pin, ktorego tym kablem nie uzyskasz, ale mozliwe ze masz ten kod ( mozliwe ze bedzie poprzedzony 0-slownie zerem) na karteczce dopietej do zapasowego kluczyka( o ile taki posiadasz?) albo w ksiazce serwisowej. Raczej to nic nie da ale spruboj jesli miales zapasowy kluczyk nim odpalic
A nie orientujecie się ile mniej więcej może taka operacja kosztować u elektryka samochodowego?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Pewnie ze 200+++ krzyknie bo stwierdzi, że to bardzo "pro i aj waj" robota jest Z drugiej strony to działalność z czegoś trzeba opłacić...
Wczoraj rano wsiadam do golfa w nastroju bojowym z VAGiem, mówię dam mu jeszcze jedną szansę i odpalił. Możliwe żeby immo sam się rozlokował czy zakodował? Boje się żeby mi takiego psikusa nie zrobił gdzieś w trasie.
raczej jest to niemozliwe, ale mozliwe ze gdzies cos ci nie styka, a jak juz wsiadles z vagiem to podlaczyles, bo mozliwe ze nawet jesli dziala to zostaly w pamieci stare bledy i mogles je zczytac przed skasowaniem;)
czyli wszystko jest ok? auto odpala?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Już tak. Boje się żeby mi gdzieś nie zrobił takiego psikusa w trasie..
dziwne bardzo, u mnie też często zdarza się, że ta kontrolka wywali i mruga i tez odpalić nie mogę, ale po jakimś czasie się uda. Czasami i nawet z kilka tygodni pojeżdzę i jest ok, a czasami nawet i kilka razy w ciągu dnia. Jak zapali się, to wywala błąd 17978. Skasuję i już błędu nie ma, ale jak tylko znów się zapali to na nowo ten błąd wywala. Odpinałem i ponownie podpinałem kostki przy liczniku. Ptfu, ptfu - odpukać, na razie działa prawidłowodanio110 pisze:Nie było żadnych błędów:)