[Kable] Wzmacniacz działa bez "plusa"
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[Kable] Wzmacniacz działa bez "plusa"
Witam wszystkich!;) Słuchajcie mam problem. Mianowicie, zamontowany mam w golfie wzmacniacz firmy Blaupunkt 850 watt oraz jakiś subwoffer kupiony dobrym pare lat temu ( może 2 lub 3). Zastanawia mnie to dlaczego bez podłączonego kabla zasilającego plusa ( kolor czerwony) wzmaczniacz działa na samym podłączonym remote oraz masie... po włączeniu radia wzmacniacz przygasa przy podkręceniu głosu, tak jakby nie dostawał gdzieś mocy:( Wspomne jeszcze, że na samym remocie bez plusa działa wszystko normalnie;/ Nie wiem jak usunąć tą usterkę. Do czasu gdy nie został zamontowany bezpiecznik koło akumulatora wszystko grało świetnie, jednak zaraz po zainstalowaniu go zaczeło się psuć i nie działa tak jak było wcześniej. Mam zaprzyjaźnionych kolegów z forum passata z którymi widzę się na co dzień, którzy znają się trochę na tym jak, co i dlaczego, jednak oni również nie wiedzieli jak mi pomóc, dlatego postanowiłem poruszyć tutaj ten temat. Dzięki za pomoc, pozdrawiam:) golf3hudy
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
problem z car audio
Zwarcie pomiędzy stykami remote i +12Vgolf3hudy pisze:Zastanawia mnie to dlaczego bez podłączonego kabla zasilającego plusa ( kolor czerwony) wzmaczniacz działa na samym podłączonym remote oraz masie
bo w tym wypadku zasilanie idzie z radia po cieniutkim kabelku remote który nie jest wstanie zasilić piecagolf3hudy pisze:po włączeniu radia wzmacniacz przygasa przy podkręceniu głosu
Najbardziej prawdopodobne moim zdaniem jest uszkodzenie wzmacniacza...ale może Koledzy na forum CA podpowiedzą coś więcej - przenoszę do odpowiedniego działu.
PS. Na upartego można remote dać jako sterowanie przekaźnika, kabel z aku dać przez przekaźnik i połączyć to wszystko przy samym wzmaku - tylko to raczej druciarstwo