R-Gruppe Treffen 26.06.2011 Ułęż k. Ryk
Grzechu, foty przefajne! Dawaj więcej!
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Ja też jestem bardzo zadowolony, bardzo udany wyjazd na Ułęż. Miło się patrzy na te świeże R20 no i R32. Najciekawszym autem był chyba Beetle, z tymi felgami VW Racing, zaciskami z wielkim napisem ATE (mogło być Brembo , wyglądał jak prosto z Beetle Cup.
Co do wyników to na zlocie Golfów rządziły Focusy i Hondy
vrs ja chyba miałem jeszcze większy postęp, 31.3 sekundy, ale nie wiem czy się liczy bo pierwszy przejazd zabłądziłem trochę
Które R-ki były mocniejsze niż seria i które miały DSG, można to dorzucić do porównania? Można na nowo rozpocząć dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocnymi Jeśli chodzi o tabelę to białym Focusem RS jeździł Paweł Tomaszek, startuje teraz w RPP (Rajdowy Puchar Polski czyli 2 liga jeśli chodzi o rajdy w Polsce).
vrs i jakublad zastanówcie się nad 18 bo w tym rozmiarze jest większy wybór slicków, warto zrobić rozeznanie.
Podziękowania dla Pawła z zielonego Focus, mógłby robić za bardzo dobrego instruktora, trzeba go obowiązkowo zapraszać na każdy nasz zlot!
No i moja bestia po raz kolejny spisała się całkiem nieźle, czasy przy tych osiągach też całkiem przyzwoite.
Jeśli będzie okazja i auto będzie sprawne to piszę się na kolejną edycję.
ps no i podziękowania dla fotografów bo zdjęć nie brakuje a ma być jeszcze więcej.
Co do wyników to na zlocie Golfów rządziły Focusy i Hondy
vrs ja chyba miałem jeszcze większy postęp, 31.3 sekundy, ale nie wiem czy się liczy bo pierwszy przejazd zabłądziłem trochę
Które R-ki były mocniejsze niż seria i które miały DSG, można to dorzucić do porównania? Można na nowo rozpocząć dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocnymi Jeśli chodzi o tabelę to białym Focusem RS jeździł Paweł Tomaszek, startuje teraz w RPP (Rajdowy Puchar Polski czyli 2 liga jeśli chodzi o rajdy w Polsce).
vrs i jakublad zastanówcie się nad 18 bo w tym rozmiarze jest większy wybór slicków, warto zrobić rozeznanie.
Podziękowania dla Pawła z zielonego Focus, mógłby robić za bardzo dobrego instruktora, trzeba go obowiązkowo zapraszać na każdy nasz zlot!
No i moja bestia po raz kolejny spisała się całkiem nieźle, czasy przy tych osiągach też całkiem przyzwoite.
Jeśli będzie okazja i auto będzie sprawne to piszę się na kolejną edycję.
ps no i podziękowania dla fotografów bo zdjęć nie brakuje a ma być jeszcze więcej.
Wielkie dzięki chłopaki za zdjęcia, bez podziału na lepsze i gorsze
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Odebrałem autko ze zmiany opon. Ku mojemu zdziwieniu weekendowy komplet wygląda całkiem dobrze i jeszcze na 1-2 wyjazdy wystarczy. Z ciekawostek na wybojach odpięła mi się linka ręcznego i już się bałem, że coś w zawieszeniu stuka. Teraz pozostaje szukać kompletu felg, opon i pomyślę nad wydechem. Może uda się z tym zdążyć na kolejny wyjazd.
Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad 18" felgą. 8,5-9 cali szeroka, łyknie identyko slicka jak ja a także zimówki.vrs pisze:Ja już mam plan, felga 17 + oponki takie jak Tomka. Nawet już felgę wybrałem, na zimę będzie
17 cali to już felga na nieco większe wyboje sportowe...
Kibelki - fakt. Ale las zapewniłem!MatthewG pisze: Następnym razem (obowiązkowo trzeba zorganizować następny raz!) musimy sobie załatwić jeszcze kibelki i jakiegoś grilla. Teraz jak patrzę na te czasy to jestem zły bo nie zostałem do końca i Tomek mnie pobił kurcze pieczone
Grill - mam już namiary na firmę, która robi to profesjonalnie. Koszt na wyjazd to okolice 1000-1500 złotych, można podzielić na 25-30 aut i za 40-50 zeta masz gorące jedzenie do oporu.
Odnośnie mojego bicia czasu, to po prostu wjeździłem się w tor i zjadłem nieco za dużo przednich opon (zamawiam dostawę, bo obecne przeżyją co najwyżej jeszcze jeden wyjazd).
Następnym razem nie uciekaj, tylko siedź do końca. Niemieckie fury i niemiecka taktyka strzelania goli w ostatniej chwili
Seba, najfajniejsze autko zlotu, najbardziej wylizane przez gapiów, to fotki już nie muszą być klasy Vogueurisen pisze:Nie takie fajne jak poprzednie ale są:)
potwierdzamJJacek pisze:vrs i jakublad zastanówcie się nad 18 bo w tym rozmiarze jest większy wybór slicków, warto zrobić rozeznanie.
Pawełek jest ostrym zawodnikiem, bo jeśli pomyśleć, że ostrzej jeździ dopiero od kilkunastu miesięcy...JJacek pisze:Podziękowania dla Pawła z zielonego Focus, mógłby robić za bardzo dobrego instruktora, trzeba go obowiązkowo zapraszać na każdy nasz zlot!
A tymczasem proszę:
http://rallycross.pl/czytaj94.html" onclick="window.open(this.href);return false; - łyknął wyjadaczy w klasie narodowej i to w cholernie trudnych warunkach (komentator zapomniał, że on także miał opony na suche nawierzchnie).
Anyway - Paweł dużo wie, dużo się uczy i sporo przekazuje dalej. Ja sam chętnie go słucham, facet wie co mówi
urisen, ty lepiej daj fotę wnętrza tego swojego wynalazku
GIIFOTO, profi foto
Może i racjazlos pisze:Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad 18" felgą. 8,5-9 cali szeroka, łyknie identyko slicka jak ja a także zimówki.
GIIFOTO, profi foto
Ależ proszę bardzo, mogę być drugiJJacek pisze: vrs ja chyba miałem jeszcze większy postęp, 31.3 sekundy, ale nie wiem czy się liczy bo pierwszy przejazd zabłądziłem trochę
2 i 3 pozycja wśród R-ek to manuale, seriaJJacek pisze: Które R-ki były mocniejsze niż seria i które miały DSG, można to dorzucić do porównania?
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Topra topra, przyznamy się. Deesgie-chłopaki powiemy im?vrs pisze:2 i 3 pozycja wśród R-ek to manuale, seria
Jest was tylko 2. w kraju, więc postanowiliśmy taki prezencik zrobić. Wam. A nam moralne uspokojenie, że karmimy zwierzaczki na wyginięciu
U mnie sytuacja identyczna więc albo Ułęż był dla nas łaskawy albo stwierdzenie, że na Ułężu opony schodzą jak fast foody w USA to mitjakublad pisze:Odebrałem autko ze zmiany opon. Ku mojemu zdziwieniu weekendowy komplet wygląda całkiem dobrze i jeszcze na 1-2 wyjazdy wystarczy.
Za chwilę się okaże, że w Polsce już nie ma żadnej eRki z seryjnym wydechem i może wtedy VW zrozumie, że jednak mogli założyć coś bardziej hardcorowego Bo o ile mi wiadomo to Michał również napomknął coś o wydechujakublad pisze:Teraz pozostaje szukać kompletu felg, opon i pomyślę nad wydechem.
True. Z tym, że te 9" to chyba zbyt dużo skoro jak powiedziałeś trzeba było przyciąć tu i ówdzie Myślę, że takie 18x8(8,5) z ET40-45 będzie w sam raz plus opona typu 245/35.zlos pisze:Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad 18" felgą. 8,5-9 cali szeroka, łyknie identyko slicka jak ja a także zimówki.
Faktycznie, ale zdziwiłbym się gdybyś go ogrodził i zakazał wstępuzlos pisze:Kibelki - fakt. Ale las zapewniłem!
Super pomysł, nie będzie trzeba zabierać ze sobą dodatkowego balastu i będzie można jeść do oporuzlos pisze:Grill - mam już namiary na firmę, która robi to profesjonalnie. Koszt na wyjazd to okolice 1000-1500 złotych, można podzielić na 25-30 aut i za 40-50 zeta masz gorące jedzenie do oporu.
Tego właśnie nie przewidziałem i straciłem jedno miejsce A pojechaliśmy dlatego, że tacie zaczęło się nudzić, a raczej był na mnie zły bo nie załatwiłem mu takiego krzesełka jakie przywiózł dla żony Jarek Fajnie gdyby następnym razem ten domek był otwarty bo tam podobno są łazienki, krzesła. A może ci od grilla przywożą coś ze sobą? Bo wtedy przerwa i idziemy jeść kiełbaski pod parasole. Miejsce siedziące, a raczej ich brak chyba najbardziej doskwierał współtowrzyszą wyjazduzlos pisze:Następnym razem nie uciekaj, tylko siedź do końca. Niemieckie fury i niemiecka taktyka strzelania goli w ostatniej chwili
W takim razie może z nami jeździćzlos pisze:Anyway - Paweł dużo wie, dużo się uczy i sporo przekazuje dalej. Ja sam chętnie go słucham, facet wie co mówi
To teraz nie pozostaje nic innego jak zastanowić się kiedy następna impreza Może wtedy przyjadą auta, które wczoraj nie mogły się zjawić.
Jeśli 245 guma na tor, to felga 8,5" szeroka. ET i spółkę lepiej policzyć dobrym liczydełkiem, ja nie zawiodłem się na tym:MatthewG pisze:True. Z tym, że te 9" to chyba zbyt dużo skoro jak powiedziałeś trzeba było przyciąć tu i ówdzie Myślę, że takie 18x8(8,5) z ET40-45 będzie w sam raz plus opona typu 245/35.
http://www.rimsntires.com/specs.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
Przy gumkach 255 i 9" feldze wycinasz podbitkę z nadkola, ok. 2x2cm i zabezpieczasz smolistym szuwaksem. That's it.
Wnioski:MatthewG pisze:Tego właśnie nie przewidziałem i straciłem jedno miejsce A pojechaliśmy dlatego, że tacie zaczęło się nudzić, a raczej był na mnie zły bo nie załatwiłem mu takiego krzesełka jakie przywiózł dla żony Jarek Fajnie gdyby następnym razem ten domek był otwarty bo tam podobno są łazienki, krzesła. A może ci od grilla przywożą coś ze sobą? Bo wtedy przerwa i idziemy jeść kiełbaski pod parasole. Miejsce siedziące, a raczej ich brak chyba najbardziej doskwierał współtowrzyszą wyjazdu
- wozimy krzesełka obowiązkowo, jak mamy ogony
- do domku się włamiemy, ale nie wiem po co (500m był od naszego pitstopu)
- parasole zastępujemy kremikami antyUV
- grill-company będzie nagabywana, niestety mieli już cały sprzęt w terenie w niedzielę (choć karpi78 i jego silna grupa zapewniała całkiem solidne porcje jedzonka za jeden uśmiech!)
- zamawiamy mobilne łazienki, dmuchany hotel a jak pójdzie dobrze, to do hotelu koleżanki. Do dmuchania też?
A mnie tam dziewczyny dzisiaj po czole głaszczą, bo opalony wróciłem. Ha!
Ja też jestem opalony i nie wiem czemu bo większość czasu spędziłem w samochodzie.
Ty to napisałeśzlos pisze:Do dmuchania też?
Re: R-Gruppe Treffen 26.06.2011 Ułęż k. Ryk
Kilka razy myślałem o przejechaniu okrążenia w ręcznym trybie skrzyni, ale z wrażenia na samym starcie jakoś wypadało to z głowy. W Kielcach lepsze czasy kręciłem właśnie w ręcznym trybie, bo skrzynia nie ma możliwości zgłupieć. Nie wiem jak u innych, ale u mnie zawsze po hamowaniu na długiej prostej i trochę wcześniej, przy domku, podczas deptania do podłogi skrzynia chwilę się zastanawiała. Nie jest to na pewno 3-4 sekundy, ale jedna bez wątpienia.vrs pisze:2 i 3 pozycja wśród R-ek to manuale, seria
Może Was zdziwi moje spostrzeżenie, ale mnie najbardziej przeszkadzał w uzyskaniu dobrego czasu nie brak mocy, nie brak naprawdę dobrych opon, ale to, że fabryczne pasy w połączeniu z fotelami, które na drodze są super, nie trzymały mnie na mocno hamowanych zakrętach. Na dwóch ostatnich dodatkowo spocone ręce i... w efekcie musiałem utrzymać auto na torze, a siebie w fotelu. Wniosek jest taki, że na kolejny wyjazd szukam jeszcze rękawic i o szelkach pomyślę, chociaż nie wiem do czego je tam zamocować?!
Widzę że wiele straciłem .....niestety obowiązki zatrzymały mnie .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=410127" onclick="window.open(this.href);return false;
znajomy sprzedaje bbs ch może komuś podejdązlos pisze:Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad 18" felgą. 8,5-9 cali szeroka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=410127" onclick="window.open(this.href);return false;