![crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
A już myślalem że po tym weekendzie będą obie na jednym zdjęciu ale chyba użyje photoshopa bo zdjecie Twojej gdzieś mam
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
Tylko czasem przy wyjściu z zakrętu zupełnie niepotrzebne skrzynia wbija niższy bieg i traci ułamki sekund. Chociaż może mam tylko takie wrażenie. Na pewno i tak 99% dobrego czasu to kierowca i tu trzeba popracować.vrs pisze:jakublad, moim zdaniem ten sam kierowca tak samo wjeżdżony w samochód przejedzie jedno okrążenie z DSG minimalnie szybciej niż z manualem bo były momenty gdzie w manualu jechałem na odcince a DSG wtedy pewnie wrzuca bieg na wyższy i tę sekundę jedzie jeszcze na wyższym biegu. Tak sobie myślę. Tryb manualny byłby dobry gdybyście zmieniali biegi tym drążkiem a nie łopatkami bo łopatki przeszkadzają przy skręcaniu. Z drugiej strony w zakręt należy wjechać już na właściwym biegu. Tak czy inaczej obstawiam minimalną powiedzmy 0,5s różnicę na okrążeniu dla DSG.
+1jakublad pisze: Na pewno i tak 99% dobrego czasu to kierowca i tu trzeba popracować.
FuckT. Trzeba dać Wrooblowi eRkę, żeby zrobił na torze czas poglądowy, wtedy będziemy wiedzieć jak jeździ Szefuńcio i jak powinniśmy myvrs pisze:Biorąc pod uwagę że pierwszych 5 czasów to manuale i to jeszcze przednionapędówki...
Myślę że mamy sporo zapasu
Tomek,jesteś tego pewien? Bo gdzieś w testach,faceci co umieją duuużo więcej niż My,udowodnili,że jest z deka inaczejzlos pisze:Odnośnie Focusa RS, to on ma stanowczo i zdecydowanie lepszy zawias na tor od naszych Reniek.
Ja mimo wszystko nie zmienię zdania i wydaje mi się, że gdyby któryś z driverów Focusa pojechał Erką, byłoby równie szybko. Szkoda tylko, że w Erce nie da się w 100% ESP wyłączyć.Rybak pisze:Tomek,jesteś tego pewien? Bo gdzieś w testach,faceci co umieją duuużo więcej niż My,udowodnili,że jest z deka inaczejzlos pisze:Odnośnie Focusa RS, to on ma stanowczo i zdecydowanie lepszy zawias na tor od naszych Reniek.
Dopiero teraz to zauważyłemzlos pisze:Topra topra, przyznamy się. Deesgie-chłopaki powiemy im?
Jest was tylko 2. w kraju, więc postanowiliśmy taki prezencik zrobić. Wam. A nam moralne uspokojenie, że karmimy zwierzaczki na wyginięciu
Dokładnie. Nie jeżdżę automatem, ale mimo wszystko skrzynia nie widzi zakrętu do jakiego się zbliżasz i nie jest w stanie przewidzieć jaki bieg będzie najbardziej optymalny. Wszystko wychodzi już w trakcie czyli dopiero w zakręcie. A Tomek i Jarek, wy w jakim ustawieniu jeździliście?jakublad pisze:Kilka razy myślałem o przejechaniu okrążenia w ręcznym trybie skrzyni, ale z wrażenia na samym starcie jakoś wypadało to z głowy. W Kielcach lepsze czasy kręciłem właśnie w ręcznym trybie, bo skrzynia nie ma możliwości zgłupieć.
Rękawice obowiązkowo trzeba zakupić, miałem to zrobić już przed zlotem i trochę żałuję, że tego nie zrobiłem. To nie tylko poprawa czasów (jakaś zapewne będzie), ale i większy komfort ze względu na pewny uścisk (brak spoconych rączek i kierownicy również) oraz poprawa bezpieczeństwa z tego samego względujakublad pisze:Wniosek jest taki, że na kolejny wyjazd szukam jeszcze rękawic i o szelkach pomyślę, chociaż nie wiem do czego je tam zamocować?!
Super-hiper-mega wiele, to tak żeby Cię pocieszyćgluszcz pisze:Widzę że wiele straciłem![]()
Żeby wykręcić czas na 100% możliwości samochodu? Sam nie wiem. Dużo osób ruszało na starcie z LC, z tego co widziałem to ty Michał również sprzęgło oszczędzałeś jak ja więc powiedzmy, że na starcie urwalibyśmy 0,5-1 sec plus gdzieś przynajmniej w moim przejeździe na tych kilkanaście zakrętów losowo popsułem z 2-3, jak dla mnie to w ten dzień, na tym torze, w tym setupie myślę, że poniżej 2:15 nie byłbym w stanie zejść za cholerę, może Wróbel, ale raczej nie ja bo to byłaby już jazda na granicy rozbicia sięvrs pisze:Myślę że mamy sporo zapasu
Wielkie dzięki JaroRybak pisze:Duże gratsy dla Mateusza za czas jaki wykręcił jako nowicjusz na torze i w dodatku seryjną erką w manualu.Widziałem Jego przejazd(od środka toru,bo akurat poprawiałem z instruktorem potrącone pachołki) i chłopak jechał na prawdę dobrze technicznie.
Trzeba, ale ostatnio jakoś nikt się nie odważyłzlos pisze:FuckT. Trzeba dać Wrooblowi eRkę, żeby zrobił na torze czas poglądowy, wtedy będziemy wiedzieć jak jeździ Szefuńcio i jak powinniśmy my
Ja na tej stronce sprawdziłem wszystkie czasy jak tylko pojawiła się tabela z naszymivrs pisze:Ja tam na fokę bym się nie zamienił, a czasy moim zdaniem byłyby podobne lub minimalnie lepsze dla R ki
Na Nordschleife Rka była raptem o 3s szybsza na torze który ma 20km...
http://www.fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli mogłeś jechaćravraj pisze:Jeden egz zaliczylem na 4,5 - tutaj brawa- drugi... na całe 2,0
![]()
Superkarpi78 pisze:Coś tam na szybko złożyłem do mojej kolekcji filmowej na youtube, gdyby ktoś chciał poszukać siebie to zapraszam![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość