Alarm się sam włącza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Alarm się sam włancza
Sprawdź vag-comem 4 ostatnie źródła alarmu.
Nie wiem jak u ciebie ale chyba trzeba wejść w control module 46 a potem w grupę 15 i w kanałach odczytać powód zadziałania alarmu:
wartości:
1 = tylna klapa,
2 = prawe tylne drzwi,
4 = lewe tylne drzwi,
8 = drzwi przednie pasażera,
16 = zapłon,
17 = immobilizer,
32 = monitor wnętrza,
64 = maska silnika,
128 = drzwi kierowcy,
255 = bez alarmu
ps. popraw to "wlancza" bo kłuje w oczy
Nie wiem jak u ciebie ale chyba trzeba wejść w control module 46 a potem w grupę 15 i w kanałach odczytać powód zadziałania alarmu:
wartości:
1 = tylna klapa,
2 = prawe tylne drzwi,
4 = lewe tylne drzwi,
8 = drzwi przednie pasażera,
16 = zapłon,
17 = immobilizer,
32 = monitor wnętrza,
64 = maska silnika,
128 = drzwi kierowcy,
255 = bez alarmu
ps. popraw to "wlancza" bo kłuje w oczy
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Re: Alarm się sam włącza
Witam, niestety mam podobny problem a możliwe że kumulacje
1. alarm włącza się sam mniej więcej po 1h od jego "aktywacji"
2. światło w bagażniku raz działa raz nie..
3. na pulpicie po mimo zamkniętych wszystkich drzwi, klapy bagażnika i maski sygnalizuje mi otwarte drzwi, czasami nawet mruga.
Czy te wszystkie problemy mogą mieć jedną przyczynę?
Prośba do osób które to robiły o informację dotyczącą oznaczenia mikro styk'u, czujnika krańcowego spod maski oraz mikrowyłączników.. gdyż chciałbym wiedzieć co muszę zakupić.
Z góry dziękuje za pomoc.
1. alarm włącza się sam mniej więcej po 1h od jego "aktywacji"
2. światło w bagażniku raz działa raz nie..
3. na pulpicie po mimo zamkniętych wszystkich drzwi, klapy bagażnika i maski sygnalizuje mi otwarte drzwi, czasami nawet mruga.
Czy te wszystkie problemy mogą mieć jedną przyczynę?
Prośba do osób które to robiły o informację dotyczącą oznaczenia mikro styk'u, czujnika krańcowego spod maski oraz mikrowyłączników.. gdyż chciałbym wiedzieć co muszę zakupić.
Z góry dziękuje za pomoc.
To że nie mam dresu Jest powodem wielkiego stresu Mojego super ego...
zrób zdjęcie silnika,bo nie iwm jaki i gdzie masz czujnik.
a jak sie nie mylę to golfy 4 maja czujniki zamkniecia drzwi i klapy tył w zamkach,jesli tak,to cięzko ustalić który Ci nawalił,najłatwiej wypinając z osobna każde drzi i patrzec kiedy zniknie kontrolka-wtedy masz diagnozę.
Na Vagu powinno wyjść które daja ciała.
Jesli z drzwi krańcówki sa na słupkach,to prostsza sprawa-w 3 tak jest
Najczęściej padaja z tylnej klapy lub wiązki w przelotkach miedzy drzwiami
a jak sie nie mylę to golfy 4 maja czujniki zamkniecia drzwi i klapy tył w zamkach,jesli tak,to cięzko ustalić który Ci nawalił,najłatwiej wypinając z osobna każde drzi i patrzec kiedy zniknie kontrolka-wtedy masz diagnozę.
Na Vagu powinno wyjść które daja ciała.
Jesli z drzwi krańcówki sa na słupkach,to prostsza sprawa-w 3 tak jest
Najczęściej padaja z tylnej klapy lub wiązki w przelotkach miedzy drzwiami
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
kolego zazwyczaj wymienia się całe zamki prościej i szybciej ale nie zawsze znaczy taniej zamek z czujnikiem klapy wygląda tak jak ten poniżej na aukcji oczywiście zależne jest od wersji ( kombi/HB )
http://allegro.pl/zamek-klapy-tyl-vw-go ... 66766.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zamek drzwi na aukcji poniżej
http://allegro.pl/zamek-drzwi-vw-passat ... 06118.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale najlepiej było by podpiąć vaga i sprawdzić co pokaże na pewno zostały jakieś ślady
http://allegro.pl/zamek-klapy-tyl-vw-go ... 66766.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zamek drzwi na aukcji poniżej
http://allegro.pl/zamek-drzwi-vw-passat ... 06118.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale najlepiej było by podpiąć vaga i sprawdzić co pokaże na pewno zostały jakieś ślady
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Alarm się sam włącza
No i wszystko jasne , padnięty mikrostyk w zamku klapy bagażnika . Są trzy możliwości naprawy :
1.kupno całego zamka (nowy min.150zł),(używany około 100zł --- ale nie wiadomo w jaki stanie jest mikrostyk)
2.przeróbka i wstawienie innego mikro styku (tylko ciągle nikt nie wie gdzie podłączyć trzeci kabel)
3.kupić oryginalny mikrostyk w ASO ( cena 75 zł). Nr serwisowy 1J6 953 230A
Przepraszam za punkt 3 --- właśnie byłem w ASO i w/g numeru dostałem inny mikrostyk (oczywiście nie kupiłem) ten o nr 1J6 953 230A nie pasuje do klapy HB.
Ten mikrostyk który wymieniłem w punkcie 3. wygląda tak http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1321233290" onclick="window.open(this.href);return false; jest on odpowiedzialny za otwarcie klapy - ( nie jest on w zamku klapy )
1.kupno całego zamka (nowy min.150zł),(używany około 100zł --- ale nie wiadomo w jaki stanie jest mikrostyk)
2.przeróbka i wstawienie innego mikro styku (tylko ciągle nikt nie wie gdzie podłączyć trzeci kabel)
3.kupić oryginalny mikrostyk w ASO ( cena 75 zł). Nr serwisowy 1J6 953 230A
Przepraszam za punkt 3 --- właśnie byłem w ASO i w/g numeru dostałem inny mikrostyk (oczywiście nie kupiłem) ten o nr 1J6 953 230A nie pasuje do klapy HB.
Ten mikrostyk który wymieniłem w punkcie 3. wygląda tak http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1321233290" onclick="window.open(this.href);return false; jest on odpowiedzialny za otwarcie klapy - ( nie jest on w zamku klapy )
Ostatnio zmieniony śr lis 24, 2010 19:04 przez 4drian, łącznie zmieniany 2 razy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
dwa zewnętrzne przewody możesz zmostkować, czyli dać je na jeden styk zamiennej krańcówki.4drian pisze:2.przeróbka i wstawienie innego mikro styku (tylko ciągle nikt nie wie gdzie podłączyć trzeci kabel)
Przy dobrych wiatrach jak rozbierzesz oryginalną krańcówkę i wyczyścisz to jeszcze długo Ci posłuży...pod warunkiem że mikrostyk nie zostanie zalany przez płyn ze spryskiwacza.
Nie masz problemu z tylną wycieraczką?? Włączanie się alarmu często jest spowodowane właśnie płynem ze sprysku w zamku...
Czy odnalazł ktoś właściwie oznaczenie dla tego oryginalnego mikrostyku ???
- Qto
- _
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
to co podałeś link wcześniej to do zamka maski...do bagażnika mikrostyk nie ma numeru VW, nie da rady go kupić osobno...na dole fotka i widoczny numer
- karasbp
- VW Grupa Podlasie
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
Koledzy, żeby sprawdzić te mikrostyki i nie tylko, konieczne jest podpięcie pod VAG czy można to zrobić innym sposobem? Chodzi mi o jakąś samodiagnostykę, wybłyskanie błędów czy coś takiego? Jest to możliwe w MK4?
Alarm się sam włącza
tylko poprzed podpiecie kabla,moglbys kupic na allegro30 zl cale kosztuje a potem czytac czytac;)
- karasbp
- VW Grupa Podlasie
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
I tak zrobię... dzięki rafxxx. Tylko teraz nasuwa się kolejny problem... Mianowicie jaki, bo ceny to też bardzo rozpięte od 20 zł wzwyż...
- Qto
- _
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182762" onclick="window.open(this.href);return false;karasbp pisze:jaki, bo ceny to też bardzo rozpięte od 20 zł wzwyż...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
hej, może jakieś podsumowanie tematu?
Mam ten sam problem w nocy potrafi mi się sam uruchomić alarm wg.vag wywołuje go tylna klapa, tylny czujnik zamka. Pytanie co Wy z tym robicie? da się to wyczyścić? jak wymienić to zamek czy sam mikro-włącznik? jak cały zamek to macie jakiś numer oryginału żeby 2x nie rozbierać tylko wcześniej kupić i wymienić? są jakieś zamienniki? dzięki za info
Mam ten sam problem w nocy potrafi mi się sam uruchomić alarm wg.vag wywołuje go tylna klapa, tylny czujnik zamka. Pytanie co Wy z tym robicie? da się to wyczyścić? jak wymienić to zamek czy sam mikro-włącznik? jak cały zamek to macie jakiś numer oryginału żeby 2x nie rozbierać tylko wcześniej kupić i wymienić? są jakieś zamienniki? dzięki za info
- Qto
- _
- Kontakt:
Alarm się sam włącza
rpmotorsport, zerknij ten post http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;