opinie w sprawie dmuchawy w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
opinie w sprawie dmuchawy w mk3
Panie i Panowie
Mam takie pytanie . Czy w Waszych mk 3 dmuchawy też działają jakby chciały i nie mogły?. Wyprzedzam już Wasze sugestie: wymieniłem filtr przeciwpyłkowy, ustaliłem ,że główna klapa na kanale dolotowym ( za silnikiem dmuchwy) jest otwarta. Turbina kręci normalnie na wszystkich czterech biegach , kanały rozprowadzające nie zapchane - a podmuchu ( takiego wyrażnego )brak. Jeszcze taka obserwacja : jak stoję samochodem mam wrażenie , że dmucha intensywniej niż jak jadę.
Macie jakieś pomysły????? np w rodzaju otwórz okno
Mam takie pytanie . Czy w Waszych mk 3 dmuchawy też działają jakby chciały i nie mogły?. Wyprzedzam już Wasze sugestie: wymieniłem filtr przeciwpyłkowy, ustaliłem ,że główna klapa na kanale dolotowym ( za silnikiem dmuchwy) jest otwarta. Turbina kręci normalnie na wszystkich czterech biegach , kanały rozprowadzające nie zapchane - a podmuchu ( takiego wyrażnego )brak. Jeszcze taka obserwacja : jak stoję samochodem mam wrażenie , że dmucha intensywniej niż jak jadę.
Macie jakieś pomysły????? np w rodzaju otwórz okno
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
U mnie wieje jak oszalała wszedzie tylko nie na nogi ale ogólnie nie nazekam. Wymieniam filtr przeciwpyłkowy czesto Moze to wina samego filtra jest nowy ale moze źle przepuszca powietrze. Zdemnontuj filtr i zobacz jak dmucha bez niego czy jest duza róznica. Co do dmuchania podczas jazdy to ja odczuwam niewielka róznice tak samo miałem w MKII i Passacie B3. W MKII na wyłaczonym nadmuchu podczas jazdy np. 80km/h wiało tak jakby był na niecałej 1 wentylator
Pozdrawiam
Pozdrawiam