drgania drazka biegow na 4 biegu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam problem jak w temacie, na pozostalych biegach drgania nie wystepuja tylko na tej czworce, i teraz pytanie od czego zaczac od poduszek silnika czy od tulejek, a moze to cos innego??
eh jak zwykle nikt mnie nie lubi i mi nie odpisuje..z tego co zauwazylem to jest 3 poduszki silnika i czy musze wymieniac je wszystkie czy tylko jedna konkretna, jest tez poduszka skrzyni tylko nie bardzo wiem czy ona ma jakies znaczenie w tej kwestii??
Jeśli jedna jest wywalona, to wymień jedną.
"Kocham ku*wy i chleb ze smalcem!"
Re: drgania drazka biegow na 4 biegu
Rusza/bujaj silnikiem i skrzynia biegów na wszystkie sposoby i patrz kolejno na poduszki. Ta która swobodnie (nie sprężyscie) pracuje będzie do wymiany. Poduszki musza miec taki charakterystuczny (gumowy) opór.kubamzk pisze:a jak zdiagnozowac ktora jest niedzialajaca?
a mnie zastanawia czemu akurat tylko na 4 biegu - na 5 powinno być jeszcze bardziej
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
tak?
ami mechanik powiedzial ze na 4 biegu sa najwieksze przeciazenia silnika..mi sie wydawalo ze to bardziej kwestia wybieraka, ale wszyscy radza wymieniac poduszki..
ami mechanik powiedzial ze na 4 biegu sa najwieksze przeciazenia silnika..mi sie wydawalo ze to bardziej kwestia wybieraka, ale wszyscy radza wymieniac poduszki..
kubamzk, obejrzyj linki od wybieraka czy czasem jedna nie jest napięta - czy coś jej podczas drgań nie ciągnie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
ale jak moge zaobserwowac podczas drgan skoro drga podczas jazdy?
jak dostac sie do tych linek??
jak dostac sie do tych linek??
otworzyc maskę - pomiędzy grodzią a skrzynią biegów zobaczyszkubamzk pisze:jak dostac sie do tych linek??
Re: drgania drazka biegow na 4 biegu
grg474 pisze: otworzyc maskę - pomiędzy grodzią a skrzynią biegów zobaczysz
otworzylem maske i na 3 i 4 biegu napiecie linek jest zblizone, w ogoel ladnie lekko chodzi ta wajcha przy skrzyni, moze to bardizje cos przy drazku zmiany biegow spotkal sie ktos z czyms podobmnym?
wracam do tematu bo nie dam spokoju jak tego nie naprawie, wyczytalem np ze w fordach jest sprezynka stabilizujaca lewarek, czy u nas w vw tez jest cos podobnego?? macie jeszcze jakies pomyssly??