Mam pytanie do bardziej ogarniętych w temacie użytkowników forum. Mam Bore 1,9TDI 115 variant i jest to moje pierwsze auto z którym chcę się bawić.
Obecnie stoje na 16" 205/55 oraz na seryjnym zawieszeniu. Z tyłu kończą mi się amortyzatory i jedna ze sprężyn już ma dość. Zastanawiam się nad wymianą całego zawieszenia, jeździłem kiedyś autem ze sportowym zawieszeniem, ale nie zwróciłem uwagi na to walory jezdne, bo wtedy się tym nie interesowałem.
Chciałbym założyć sobie porządne zawieszenie i założyć dystanse oraz 17" lub nawet 18". Auto używam 5 razy w tygodniu i robię nim ok 90-100km dziennie, nie jeżdżę również po idealnych drogach tylko po bardzo połatanych. Przeważnie podróżuje sam bądź z 1 pasażerem (pasażerką

Jakie wg was zawieszenie i ogólne rozwiązanie dotyczące zawieszenia. Chciałbym jeździć swobodnie i nie bać się dziur uskoków oraz jednocześnie posadzić autko lekko na ziemi i nie obijać się na dziurach. Jeśli chodzi o tradycyjne to kierowałbym się w stronę Monroe bądź Bistein- coś w tą półkę cenową.
Pozdrawiam i liczę, że mi coś doradzicie.