w jaki sposób sprawdzić rok produkcji silnika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
w jaki sposób sprawdzić rok produkcji silnika?
Witam. Kupiłem właśnie silnik do Golfa III. Wiem tylko tyle że jest to 1.8 si. W jaki sposób mogę sprawdzić z którego on jest roku i jakie ma oznaczenie literowe?
z góry dzięki za pomoc...
z góry dzięki za pomoc...
a niemasz w umowie kupna napisanego typu? przed numeram dwie lub trzy literki.jak znajdziesz oznaczenie to tu mozesz sprawdzic kilka zeczy http://www.doppel-wobber.de/ szukaj wybitych na bloku oznaczen.(kliknij na motoren pod golfem3)
typ_17 wiem że data produkcji jest w kółeczku wybita ale jakoś nie potrafię jej odczytać troszkę jeszcze pokombinuję to może się domyślę jak to kółko działa ale oznaczenia literowego i tak nie znam...
greg mam tylko numery silnika bez oznaczenia literowego... przed numerami są trzy puste kółka w miejscu których powinno być oznaczenie literowe...
piotr2 jaka umowa kupna? przecież silnik jest częścią wymienną... po co sobie głowę papierkami zawracać?
greg mam tylko numery silnika bez oznaczenia literowego... przed numerami są trzy puste kółka w miejscu których powinno być oznaczenie literowe...
piotr2 jaka umowa kupna? przecież silnik jest częścią wymienną... po co sobie głowę papierkami zawracać?
Ostatnio zmieniony pn cze 19, 2006 22:34 przez KapucH, łącznie zmieniany 1 raz.