wentylator klimy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wentylator klimy
Witam w moim golfiku po właczeniu klimy (manualna). Wystepuje następujacy problem , mianowicie piszcy wentylator klimatyzacji, przewaznie zdaża sie to przy pierwszym właczeniu wentylatora nastepnie właczenia wentylatora raczej nie powodują piszczenia przynajmniej nie zauwazyłem.Prosiłbym o porade co z tym zrobic, o ile cos się da...Z góry dziękuje 

- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
wentylator klimy
Nic się raczej nie da poza potraktowaniem łożysk wirnika jakimś WD może pomoże. Jeśli nie to pewnie wymiana. Ja sam nie rozbierałem wentylatorów, ale z tego co tu wyczytałem ani to łatwe, ani wygodne. Inżyniery VW se wymyślili, że jak się coś wysra to masz cały wymienić....
-
- Forum Master
wentylator klimy
http://www.a6klub.pl/a6-c4-25-tdi-ael-p ... t26842.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- sebatm
- Grupa Tomaszowska
wentylator klimy
Jezeli nie chcesz wymienic wentylatora to najprostrzym sposobem jest go wyjac i psiknac wd-40, powinno pomoc. Jezeli natomiast piszczenie dochodzi ze srodka czyli najprawdopodobniej z dmuchawy bedziesz widzial charakterystyczna szczeline w obudowie wirnika w ktora nalezy psikac, oczywiscie po jego wyjeciu. Moze tak sprecyzowana odpowiedz bardziej pomoze 

Ostatnio zmieniony śr lip 13, 2011 21:28 przez sebatm, łącznie zmieniany 1 raz.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
wentylator klimy
Hmm, no właśnie chodzi o dmuchawę nawiewu, czy o wentylator pod maską, bo teraz to już nie wiem?
-
- Forum Master
wentylator klimy
No napisał wentylator to chyba przy chłodnicy... chociaż często można spotkać, że pisze się tak, a myśli się o czymś innym.
wentylator klimy
Witajcie może rozwiążesz mój problem mianowicie mam golfa 4 silnik 1,4 1998 klimatronik przestał mi działać wentylator chłodnicy pracuje na wolnych obrotach na zimnym silniku nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Klima została nabita ,sprawdzony czujnik ciśnienia na instalacji i nic.
Jeszce jedno sprawdziłem sterownik wentylatorów wydaje się ok natomiast przewód do tego sterownika (niebieski) podaje cały czas napięcie i to on załącza wentylator wiecie od czego on jest.
Klima została nabita ,sprawdzony czujnik ciśnienia na instalacji i nic.
Jeszce jedno sprawdziłem sterownik wentylatorów wydaje się ok natomiast przewód do tego sterownika (niebieski) podaje cały czas napięcie i to on załącza wentylator wiecie od czego on jest.
wentylator klimy
darier, sprawdź bezpiecznik 16 - o ile pamiętam jak się przepali to potrafi załączać wentylatory
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Re: wentylator klimy
sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są dobre - chyba sam nie dam rady rozwiązać tego problemu
wentylator klimy
pozostaje podmiana na chwilę jednak sterownika wentylatorów oraz odpięcie wtyczki czujnika na chłodnicydarier pisze:- chyba sam nie dam rady rozwiązać tego problemu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

wentylator klimy
interesuje mnie ten przewód niebieski podający ciągle napięcie
na sterownik wentylatorów do czego on jest podpięty - chyba tam tkwi problem.
na sterownik wentylatorów do czego on jest podpięty - chyba tam tkwi problem.