Katalizatorrr w 1.8 t
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jeśli by ktoś miał problem z drugą sondą to ją mogę wyłączyć programowo, wtedy nie ma błędu i sie nie świeci kontrolka na zegarach
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
Witam
Chetnie sie podepne do tematu poniewaz mam podobny problem.Miedzy 3500 a 4000tys obrotow katalizator dostaje strasznie glosnego rezonansu ze az sie swoich mysli nie slyszy:(zastanawialem sie czy gdybym zamiast niego wstawil tlumik przelotowy ten za 80zl co na gieldzie sprzedaja to czy by to cos pomoglo?a moze wstawic tez cos takiego zamiast tlumika srodkowego?nadmienie ze bardzo mi zalezy zeby w autku bylo cichutko.Wiec moze ktos mi cos poradzi bo nie usmiecha mi sie kupowac kosmicznie drogiego katalizatora.Autko jest z 98roku i ma najechane 192tys.Za kazda dobra rade dziekuje z gory.
Ostatnio zmieniony wt paź 14, 2008 19:41 przez Gicek, łącznie zmieniany 1 raz.
VW GOLF IV 1.8 20V 125KM
Katalizatorrr w 1.8 t
Witam,nie wiecie czy silnik ahz 1.8t ma dwie sondy i piszecie ze wstawienie strumiennicy luskowej moze zabic turbo a czy jaka kolwiek strumiennice mozna wstawic przy tego typu silniku
Katalizatorrr w 1.8 t
kapral, że tak się wyrażę na ch.. ...atkę CI strumienica przy turbodoladowanym silniku?? Zwykły przelot, bez kombinacji i cześć pieśni.
Projekt FiA: 6Y+20VT
Katalizatorrr w 1.8 t
Amen.Sev pisze:kapral, że tak się wyrażę na ch.. ...atkę CI strumienica przy turbodoladowanym silniku?? Zwykły przelot, bez kombinacji i cześć pieśni.
Katalizatorrr w 1.8 t
dobra mam prosbe mozecie dokladniej sprecyzowac jakie wymiary ma miec ta tuleja na ta druga sonde
Katalizatorrr w 1.8 t
Takie pytanie jak wywale katalizator z puszki a sama puszka zostanie to będą jakieś niepożądane efekty ? np rezonans ?
Katalizatorrr w 1.8 t
Tak dokładnie będzie tak charakterystycznie buczał/furczał/nie wiem jak to nazwać. Większość aut taki dzwięk z pustą puchą wydaje.
Katalizatorrr w 1.8 t
2.5" to chyba seria wydech. jak wytne kata i wstawie w jego miejsce rurke bede miał jakis nie porządany efekt ?? przy okazji jakie turbo ma AGUStf pisze:u mnie jest silnik AGU. Miałem 2,5" z seryjnym kat.
Katalizatorrr w 1.8 t
seria wydech - 2,25"
AGU ma turbine K03
niporzadane efekty po wywaleniu starego katalizatora - na stacji diagnostycznej może sie ktoś przyczepić bo spaliny raczej nie beda w normie
AGU ma turbine K03
niporzadane efekty po wywaleniu starego katalizatora - na stacji diagnostycznej może sie ktoś przyczepić bo spaliny raczej nie beda w normie
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"