"Buczenie" przy skręcaniu w lewo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
golf mk3 1.8 1993 ze wspomaganiem
mam problem:
podczas kręcenia kierownicą w lewo na postoju albo przy małem prędkości słychać dziwne buczenie i kierownica lekko drży,
wspomaganie działa, płyn od wspomagania też jest
dzisiaj jakiś mechanik mi powiedział, że to pompa do wymiany, ale jakoś mi to nie pasuje, bo niby dlaczego nie buczy przy kręceniu w obie strony? przecież w prawo czy w lewo, pompa działa tak samo, nie chcę wydawać na pompę, jeżeli to nic nie da.
Macie jakieś porady?
golf mk3 1.8 1993 ze wspomaganiem
mam problem:
podczas kręcenia kierownicą w lewo na postoju albo przy małem prędkości słychać dziwne buczenie i kierownica lekko drży,
wspomaganie działa, płyn od wspomagania też jest
dzisiaj jakiś mechanik mi powiedział, że to pompa do wymiany, ale jakoś mi to nie pasuje, bo niby dlaczego nie buczy przy kręceniu w obie strony? przecież w prawo czy w lewo, pompa działa tak samo, nie chcę wydawać na pompę, jeżeli to nic nie da.
Macie jakieś porady?
Re: "Buczenie" przy skręcaniu w lewo
mialem to samo w golfie IV jakis rok temu. Okazało sie ze to cos od alternatora sie poluzowało... tez sie zdziwilem ale mechanik zrobił i bylo pozniej git.
- GolfoManiako
- Mały gagatek
a moze maglownica siedzi.. nie jestem do końca pewien..
Bóg stworzył nogi, aby dojść tam gdzie na glebie nie dojedziesz..
-
- Użytkownik
- Kontakt:
ja bym obstawiał maglownice że podciąga pwietrze właśnie jak kręcisz w lewo
wiem, że minęło dużo czasu i już dawno się za to powinienem zabrać ale jakoś nie wyszło
czy tym bardziej obstawiacie maglownicę, jeżeli buczenie przy skręcaniu w lewo jest głośniejsze, a dodatkowo pojawiło się też przy skręcaniu w prawo?
czy tym bardziej obstawiacie maglownicę, jeżeli buczenie przy skręcaniu w lewo jest głośniejsze, a dodatkowo pojawiło się też przy skręcaniu w prawo?
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymień płyn do wspomagania ATF . Prosty stetoskop z pręta i słuchaj czy to pompa a druga osoba kręci kierom.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
pompa będzie się odzywaćjeśli maglownica nie będzie szczelna ponieważ będzie podciągać powietrze
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Miałem podobnie. Wymieniłem pompe dalej buczało, wymieniłem maglownice i zalożyłem starom pompe i przestało.
Moze masz lużny pasek na pompie wspomagania?
Moze masz lużny pasek na pompie wspomagania?