Dobry wzmacniacz pod HSK165 + sub
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
witam wszystkich. zadam pytanie które było wałkowane wiele razy ale nie było nigdy konkretnej odpowiedzi. Chcę kupić wzmacniacz, glosniki padło na Hertz HSK165, będzie też sub zabudowany w boczek lub kolo zapasowe (GOLF V). Teraz mam pytanie jaki wzmacniacz kupić do takiego zestawu? Nie chciałbym wozić 2 wzmaków, jaki dać glośnik suba? jeśli sub będzie zabudowany w boczek to myslałem o jakimś 10".
Drzwi będą wygłuszone więc mysle ze efekt będzie jeszcze lepszy
Na allegro widzialem kilka wzamcniaczy używanych w cenach do 300zł (a może jakąś nówkę za nie dużo większe pieniądze)
Sony XM754HX - http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-xm-75 ... 85649.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alpine MRV F300 V12 - http://allegro.pl/okazja-alpine-mrv-f30 ... 38502.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pioneer GM 6300F - http://allegro.pl/pioneer-gm-6300f-4-ka ... 15715.html" onclick="window.open(this.href);return false;
od razu mówię że chodzi mi o jakość dźwięku czyli fajna góra i soczysty basik, a nie łubu dubu. Slucham trance, elektro, house i rap.
Drzwi będą wygłuszone więc mysle ze efekt będzie jeszcze lepszy
Na allegro widzialem kilka wzamcniaczy używanych w cenach do 300zł (a może jakąś nówkę za nie dużo większe pieniądze)
Sony XM754HX - http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-xm-75 ... 85649.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alpine MRV F300 V12 - http://allegro.pl/okazja-alpine-mrv-f30 ... 38502.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pioneer GM 6300F - http://allegro.pl/pioneer-gm-6300f-4-ka ... 15715.html" onclick="window.open(this.href);return false;
od razu mówię że chodzi mi o jakość dźwięku czyli fajna góra i soczysty basik, a nie łubu dubu. Slucham trance, elektro, house i rap.
Nówkę za 300 + nie dużo więcej to kupisz fajne "G" do "łubu dubu". Kup Rodek R4100n (2 kanały na HSK i dwa spiąc w mostek na SUB`a), w boczek szukaj jakiegoś JL`a albo RE.
Z tych wzmaków co podałes to jedynie V12 jest wart uwagi, reszta to szrot.
Z tych wzmaków co podałes to jedynie V12 jest wart uwagi, reszta to szrot.
Re: Dobry wzmacniacz pod HSK165 + sub
a możesz polecić coś podobnego MOCĄ do tego Rodka? Strasznie ciezko go znalezc i nie ma wcale na aledrogo..
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jak wyżej Rodek R4100a, R4100n, R480i coś w ten deseń. Mocowo podobnie wypada Infinity REF 7541a, ale ja go nie słyszałem w brzmieniu. Jak nie ma dzisiaj, może coś wypłynie jutro, pojutrze, warto poczekać.
pisałem do goscia AUTO-SONIC na aledrogo i ma RODKA R4100a za 290zł z przesyłka. To dobra cena czy poczekać na lepszą okazje? Jaki ten glosnik do suba? najlepiej 10" zebym mogl zabudować boczek.
Dobra cena i sprawdzony sprzedawca, sam od niego rok temu kupowałem Rodka 4100n, tak więc ja polecam, dodam, że gościu daje gwarancję 30dniKryG411 pisze:pisałem do goscia AUTO-SONIC na aledrogo i ma RODKA R4100a za 290zł z przesyłka. To dobra cena czy poczekać na lepszą okazje? Jaki ten glosnik do suba? najlepiej 10" zebym mogl zabudować boczek.
dzieki za porady, więc na przód Hertz HSK165, a na tył bym dał Hertz EV165? Warto? DO tego suba jakiego 10" w boczek i mysle nie mogloby byc ciekawie. Proszę o opinie tego zestawu.
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
zgadzam sie że sprawdzony sprzedawca, kupilem u niego wzmacniacz i wszystko bylo ok. i teraz tez poszukuje takiego rozwiazania jak Ty tylko ze ja mam na przodzie PB L60CJacekTDI pisze:Dobra cena i sprawdzony sprzedawca, sam od niego rok temu kupowałem Rodka 4100n, tak więc ja polecam, dodam, że gościu daje gwarancję 30dniKryG411 pisze:pisałem do goscia AUTO-SONIC na aledrogo i ma RODKA R4100a za 290zł z przesyłka. To dobra cena czy poczekać na lepszą okazje? Jaki ten glosnik do suba? najlepiej 10" zebym mogl zabudować boczek.
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
dan124, ja mam XM5540 i napewno nie da rady....
W takim razie widać oczekujesz innych doznań niż ja.
Zresztą waty to nie wszystko
Istnieje coś takiego np. jak efektywność głośnika.
Zresztą waty to nie wszystko
Istnieje coś takiego np. jak efektywność głośnika.
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
dan124, ale to masz takie zestawienie??
Nie żartuj u mnie jest mizerne 120 na kanał a pędzi przód w 3-way
taki mocno prądożerny i spokojnie daje radę
a ten 5540 znam doskonale i wiem na co go stać.
taki mocno prądożerny i spokojnie daje radę
a ten 5540 znam doskonale i wiem na co go stać.