woda w oleju a czujnik oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
woda w oleju a czujnik oleju
Ostatnio musiałem wymienić uszczelkę pod głowicą, bo woda dostała sie do oleju. Olej zalałem mobila 10w40, wymieniłem filtr itp. Po rozgrzaniu silnika brzęczy mi kontrolka oleju. Uważam ze została tam jescze woda i po nagrzaniu silnika olej sie rozrzedza i dlatego piszczy(przed wymiana uszczelki było ok).
Czy muszę w związku z tym jescze raz wymienic olej, czy może poczekac jak wyparuje woda (nie jestem pewiem czy wyparuje woda w oleju) i czy mogę narazie np odłączyć czujnik oleju
Czy muszę w związku z tym jescze raz wymienic olej, czy może poczekac jak wyparuje woda (nie jestem pewiem czy wyparuje woda w oleju) i czy mogę narazie np odłączyć czujnik oleju
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
dlatego piszczy kontrolka oleju,
filtr oleju mam firmy filtron (wcześniej jeździłem na tym samym i było ok nie piszczała kontrolka)
Na bagnecie nie widze wody olej jest takiego samego koloru jak nowy.
Podejrzewam że mechanik dobrze nie wyczyścił starego oleju z wodą i stąd przypuszczenie że w nowym jest troche wody.
Czy mogę odpiąć czujnik oleju żeby nie słyszeć tego piszczenia kontrolki
lub pojeździć troche może woda wyparuje i wszystko wroci do normy
filtr oleju mam firmy filtron (wcześniej jeździłem na tym samym i było ok nie piszczała kontrolka)
Na bagnecie nie widze wody olej jest takiego samego koloru jak nowy.
Podejrzewam że mechanik dobrze nie wyczyścił starego oleju z wodą i stąd przypuszczenie że w nowym jest troche wody.
Czy mogę odpiąć czujnik oleju żeby nie słyszeć tego piszczenia kontrolki
lub pojeździć troche może woda wyparuje i wszystko wroci do normy