[mk3]zamulony?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]zamulony?
hej mam pytanko.Mam golfa III 1.8 GT 92r.Przejechane 245tys km.Moge nim bujnac sie do 160 km/h i wlasnie to mnie martwi-dlaczego tylko tyle.Czy to juz czas aby wymienic pierscienie>?Silnik nie bierze oleju nie grzeje sie itd.A moze to cos innego?Czy opłaca sie wymieniac pierscienie?Wymienial ktos z was ?jakie sa efekty?
Precyzuj tematy inaczej posypią się ostrzeżenia.
Precyzuj tematy inaczej posypią się ostrzeżenia.
Ostatnio zmieniony wt cze 20, 2006 22:15 przez QŃ, łącznie zmieniany 1 raz.
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
podlacze sie do tematu, otoz nie wiem ile pojdzie moj golfiszcz bo go jeszcze nie probowalem ale mam problem bo na 4 jedzie tylko do 140km/h i dalej nie chce, a przeciez ma jeszcze pewien zapas obrotow do wykorzystania, wrzuce 5 to idzie dalej
czy to normalne ??
zakladam ze to bedzie katalizator i tlumik bo widze ze od nowosci nikt tego nie robil, ani nie zmienial, tak to ciagnie ladnie, nic nie brzeczy w kacie ani zadnych innych oznak jakis anomalii, tylko ten dziwny 4 bieg
ktos kto ma mk 2 silnik RP niech sie wypowie, dodam ze mam wersje GT czyli podobno skrzynia jakas lekko sportowa
czy to normalne ??
zakladam ze to bedzie katalizator i tlumik bo widze ze od nowosci nikt tego nie robil, ani nie zmienial, tak to ciagnie ladnie, nic nie brzeczy w kacie ani zadnych innych oznak jakis anomalii, tylko ten dziwny 4 bieg
ktos kto ma mk 2 silnik RP niech sie wypowie, dodam ze mam wersje GT czyli podobno skrzynia jakas lekko sportowa
robal264, Czyli ewidentnie silnik taci moc na wysokich obrotach. Nie powinno tak być bo na 4 można dojsć do odcięcia. Stawiam na zapchany katalizator. Jak rozlatuje się tłumik to warto go wymienić bo i on może odebrać troche koników jak będzie miał przegniłe przegrody. Nauka radziecka zna nawet przypadki gdzie oderwany kawałek przegrody przytkał wydech.
=-Pinhead-=