Czyszczenie turbiny Golf IV ALH 90KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
no to jak nie płacisz za usługe to sie nie dziw ze cos nie działa
I chwała mu za to. Sprawdź sobie zatem położenie klapy gaszącej oraz prześwit kolektora ssącego i będziesz miał świadomość tego o czym mówił Ci mechanik.
Re: Czyszczenie turbiny Golf IV ALH 90KM
EGR i wlot do kolektora ssącego wyczyszczony.
Teraz autko dynamicznie i żwawo przyśpiesza aż miło wyprzedzać
Dziękuję wszystkim za pomoc w tym temacie.
Załączam fotki mojego EGR'a:
Przed czyszczeniem:
Po wyczyszczeniu:
Teraz autko dynamicznie i żwawo przyśpiesza aż miło wyprzedzać
Dziękuję wszystkim za pomoc w tym temacie.
Załączam fotki mojego EGR'a:
Przed czyszczeniem:
Po wyczyszczeniu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jak śruba to tylko ropa na 24 h wiem z praktyki miałem ten sam problem. na drugi dzień jak masełko:)
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
panowie szybkie pytanie czy da się rozebrać i wyczyścić gruszkę bądź wymienia się ją na nowa.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wymiana.Nowa ori Garret do ARLa,kosztuje 170zł.Używki różnie chodzą,od 50zeta wzwyż
- ciachotdi
- diesel m@ster
ok gdzieś widziałem zdjęcia z rozebranej gruszki i syfu w niej i to mnie zmyliło. należy się
-
- Nowicjusz
Postprzez gelek82 » 02 sie 2011 13:51
Kupiłem śruby o twardości 12,9 (cena ok. 20 gr / szt)
witam,
a gdzie udało Ci się kupić takie śruby?? i pamiętasz może jaką one mają długość bo mi wszystkie 3 pękły przy wykręcaniu jutro muszę kupić nowe i wydłubać jakoś to co zostało w środku
z góry dzięki
Kupiłem śruby o twardości 12,9 (cena ok. 20 gr / szt)
witam,
a gdzie udało Ci się kupić takie śruby?? i pamiętasz może jaką one mają długość bo mi wszystkie 3 pękły przy wykręcaniu jutro muszę kupić nowe i wydłubać jakoś to co zostało w środku
z góry dzięki
- ciachotdi
- diesel m@ster
daj zwykły i będzie git śruby do kupienia w żelaznym. U siebie mam 8.8 i jest ok
WIele sposobow jest. Od takich juz konkretnych czyli wytargania suszary i rozebrania czesci goracej i wyczyszczeniu tego na stole po takie szybkie jak podawalem juz na forum. Bez sciagania turbiny. Odkrecasz jedynie poczatek rury wydechowej. Widac wtedy kolo turbiny i tam psikasz dobrym odrdzewiaczem dosc obficie. Sciagasz gruszke z ciegna by nie przeszkadzala i ruszasz tym ciegnem od deski do deski. machasz tak nia kilka minut i od czasu do czasu psikasz odrdzewiaczem. JEsli turbo jest tylko troche zawalone to pomorze to napewno ale jesli w srodku w mechanizmie zmiennje geometrii jest juz tak nawalone ze ciegnem nie idzi eruszac zbytnio to tylko rozebranie na stole zalatwi sprawe.
JA chcialem spytac pany o tego EGR'a. Czy da sie to ufo wywalic calkowicie ale tak zeby zaslepic miejsce po nim a klapa gaszaca zostala. blaszki na kolektorze wydechowym mam powstawiane a ufo chcialem zlikwidowac bo poci sie tam okropnie z tego oleju z dolotu i odmy.
JA chcialem spytac pany o tego EGR'a. Czy da sie to ufo wywalic calkowicie ale tak zeby zaslepic miejsce po nim a klapa gaszaca zostala. blaszki na kolektorze wydechowym mam powstawiane a ufo chcialem zlikwidowac bo poci sie tam okropnie z tego oleju z dolotu i odmy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- ciachotdi
- diesel m@ster
" onclick="window.open(this.href);return false;darekLTM pisze:Pytanie koledzy takie jak sie zabrać do czyszczenia turbinki ?
fajna porada
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
- ciachotdi
- diesel m@ster
czy w ten sposób nie stanie się coś z naszym wirnikiem widocznym na zdjeciu ponizejwesol pisze:i tam psikasz dobrym odrdzewiaczem dosc obficie
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
a co ma sie stac jak psikasz w wydech. Masz tam psikac i ruszac ciegnem. Poruszasz pare minut i psikasz znowu i ruszasz dalej.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to