Problem ze stykiem w osłonie przeciwsłonecznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Mam takie problem iż po otwarciu klapki od lusterka w słonecznikach nie zapala się lampka. Jutro będę jeszcze zwierał kable które lecą do słonecznika, ale podejrzewam ten styk w tych klapkach. Całe oświetlenie działa w kabinie, żarówki ok.
Moje pytanie, czy ktoś to kiedyś rozbierał? Próbowałem dziś ale mi to nie szło. Jakie punkty do podważenie? Zamieszczam zdjęcie
Pozdrawiam i czekam na porady
Mam takie problem iż po otwarciu klapki od lusterka w słonecznikach nie zapala się lampka. Jutro będę jeszcze zwierał kable które lecą do słonecznika, ale podejrzewam ten styk w tych klapkach. Całe oświetlenie działa w kabinie, żarówki ok.
Moje pytanie, czy ktoś to kiedyś rozbierał? Próbowałem dziś ale mi to nie szło. Jakie punkty do podważenie? Zamieszczam zdjęcie
Pozdrawiam i czekam na porady
Tanie części samochodowe.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie jestem pewien konstrukcji w mk4 ale w moim Vento tam jest zwykła blaszka stykowa, dostęp po wyjęciu rameczki wkoło lusterka, ostrożnie podważać są zatrzaski na około rameczki trzymające się w piance bardzo kruchej, jak uszkodzisz pozostaje klejenie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sprawa jest jasna. Próbowałem to zdemontować, nie trzyma się na żadnych zatrzaskach, tylko na kleju. Dlatego trzeba po rogach od góry (tam gdzie daszek się otwiera) podważać delikatnie i powoli aby nie złamać tej ramki lub czegoś innego(ja robiłem to scyzorykiem). Nie trzeba całości podważać, wystarczy tą stronę od której zaczniemy, aby zdołać wyjąć mikrostyk, który jest zaczepiony na dwóch uchwytach. Jeśli już mikrostyk będzie nasz to można go otworzyć podważając malutkim śrubokrętem (oczywiście płaskim) i sprawdzić czy nie jest zaśniedziałe i czy działa. Mikrostyku samego nie opłaca się kupować, chwilę szukałem i wychodzi drożej niż by kupić zniszczony słonecznik ale z dobrym mikrostykiem. kilka zdjęć jak wygląda mikrostyk. Nie robiłem zdjęć kiedy miałem podważoną ramkę bo komórki nie miałem w garażu. Ale może jutro zrobię specjalnie jak będę miał czas. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb4 ... dd81d.html" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e7 ... faba1.html" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c7 ... 388d3.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tanie części samochodowe.
Podepnę się pod temat.
Urwały mi się te klapki przy lusterkach. Wiecie może czy da się je dokupić?
Nie uśmiecha mi się zakup całych osłon na Allegro gdyż pewnie zaraz też się klapki pourywają a pozatym wszystkie osłony na Allegro są brudne i zapleśniałe….
Urwały mi się te klapki przy lusterkach. Wiecie może czy da się je dokupić?
Nie uśmiecha mi się zakup całych osłon na Allegro gdyż pewnie zaraz też się klapki pourywają a pozatym wszystkie osłony na Allegro są brudne i zapleśniałe….
kiedyś MK IV
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli jestes wrażliwy na kurz pokrywający częśc używaną to weź ze sobą ok. 350 zeta i jedź do ASO
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Problem ze stykiem w osłonie przeciwsłonecznej
Wiesz,Paweł Marek pisze:Jeśli jestes wrażliwy na kurz pokrywający częśc używaną to weź ze sobą ok. 350 zeta i jedź do ASO
Jakbym znalazł w takim stanie jak te na zdjęciu u góry to pewnie bym kupił ale te z allegro wyglądają jakby ktoś je wrzucił w błoto i po nich poskakał.
Klapki lusterek pourywały się na zawiasie wiec jak kupię całe używane osłony to pewnie te klapki wytrzymają z pół roku albo krócej.
Słyszeliście żeby sama klapka lusterka występowała jako część zamienna?
Do serwisu mam daleko żeby zapytać a Etka mi nie działa odkąd mam system 64bit więc ciężko mi sprawdzić.
Na razie nawiercę mały otworek w klapce i wkręcę wkręta. Ciekawe czy długo wytrzyma:)
kiedyś MK IV
- Paweł Marek
- V.I.P.
Patrzyłem w ETCE klapka niema osobnego numeru więc nie kupisz. Daj spokój co z tego że zakurzone, plastyk nie pleśnieje, trzeba wziąć na szrocie do reki i obejrzeć nie kupowac w ciemno na allegro
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie występujeSeru79 pisze:Słyszeliście żeby sama klapka lusterka występowała jako część zamienna?
Można kupić osłony tego typu i problem z łamaniem się zawiasów z głowySeru79 pisze:Klapki lusterek pourywały się na zawiasie wiec jak kupię całe używane osłony to pewnie te klapki wytrzymają z pół roku albo krócej.