Problem z temperaturą jak i olejem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re:
mi jak się auto nagrzeje to między 2000obr-2500obr zaczyna mi piszczeć i mrygać kontrolka oleju, samochód nie dawno kupiłem i nie wiem w jakim stanie jest olej, czy to możliwe że robi się olej rzadszy i jest małe cisnienie?lukopr pisze:mozliwe ze olej po na nagrzaniu robi sie sporo zadszy od tego co był wczesniej i kontrolka sygnalizuje słabe ciśnienie oleju.... jednak było by tak samo w przypadku gdyby woda dostawała sie do oleju tez robił by sie zadszy.... jezeli samochod sie nie grzeje i "kipi" woda w zbiorniczku tzn ze cisnienie z cylindrow przedostaje sie przez uszczelke pod głowicado układu chłodzenia i ucieka przez korek zbiorniczka... sprawdz w jakim stanie jest olej, czy nie jest biały... zajrzyj tez do układy chłodzenia i zobaczy czy w płynie nie ma oleju
Samochód mi się nie dogrzewa, dochodzi do 80st.C, włącza się wentylator, płyn czysty bez oleju oraz olej bez masła itp.
Czy to wina oleju? Filtr wymieniłem...Pomocy
moje auto teraz 1.8 90KM B+G
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.
Re: Re:
Tak w ogole to piszesz w dziale dla dieslisroger pisze: moje auto teraz 1.8 90KM B+G
Nie wiem jak jest w benzynie ale możliwe, że masz niesprawny/wypięty czujnik wysokiego ciśnienia oleju ewentualnie brak połaczenia alternatora z zegarami. Tak czy inaczej dla spokoju zmierz ciśnienie oleju. Jak będzie ok do sprawdzenia elektryka.
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro