President Tommy + President Missouri ?
witam. w temacie cb radia jestem kompletnie zielony. myslalem nad zakupem jakiego dobrego i markowego radia (nie chce jakiejs podroby) propozycja to PRESIDENT TOMMY i antenka PRESIDENT MISSOURI. Dobry to sprzęt? Antena musi być krótka i jak najlepsza w swojej klasie (nie chce długiej i nie proponowac mi takich bo nie mam zamiaru zdejmowac jej co chwile przed wjazdem do garazu). Czytałem juz wiele postów i ciezko sie zdecydowac na cos bo kazdy cos krytykuje i nie wiadomo co jest dobre, proszę o pomoc.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Drogie badziewie.KryG411 pisze:Dobry to sprzęt?
Jeśli sprzęt ma służyć jako antymisiek, to proponuję Yosana PRO 120 + antenę Pirat. Jeśli może być nieco dłuższa, to proponuję Sirio Omega 27 (1 metr). Nieporównywalnie tańszy i lepszy sprzęt. Jeśli się zdecydujesz lub będziesz chciał więcej się dowiedzieć, pisz na pw, dam namiar na pewny sklep z bardzo dobrą ceną. Sprzęt oczywiście nowy i na gwarancji, na życzenie faktura.
A jak już presidenta musisz kupić, to kup Johnnego III, Tommy jest okrojony
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Johnny III też jest okropny, bo to to samo, tylko z RF Gainem i innymi niepotrzebnymi funkcjami. Nowych Presidentów się nie kupuje, bo to szmelc nie zasługujący na te pieniądze!
Tata w sprinterze ma Tommy + antena presidenta i sciąga nawet 20KM, do tego ASC. Super radyjko Małe i łatwe w obsłudze
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Ech, Wy chyba nigdy nie mieliście do czynienia z porządnym radiem i opieracie się na tym, że ktoś tam kiedyś powiedział, że President jest najlepszy. Zrozumcie, że za cenę szmelcowatego Tommy'ego, który posiada lep na laików, czyli ASC, macie Midlanda 5001z z dużo wyższej półki, a za jedną antenę Presidenta kupicie dwie Sirio, które dają o wiele lepsze osiągi.
Na włączonym ASC? W życiu. Jaka antena?GregGL pisze:sciąga nawet 20KM
Może i bardzo dobra antena ale wcześniej brat miał ją dostrojoną do skody fabii, kupiłem ją od niego i dostroiłem do skody felicii, teraz w mk4 po włączeniu ASC słyszę wszystkich nawet do ok 20 km. A chyba powinienem tych, co są blisko, słychać szumy, a tego właśnie chce uniknąć.
Co radzisz????
Co radzisz????
mk4 by bamber137
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=469358" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=469358" onclick="window.open(this.href);return false;
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Wyłącz ASC i ustaw SQ i RF Gain wg swoich upodobań. Automat nie załatwia nigdy sprawy, ja osobiście wolę pokręcić gałkami. One po coś w końcu tam są.
BTW: Posty o Wilsonie z urwanym kablem przeniosłem do nowego tematu i jeśli chcesz ten wątek kontynuować, pisz w tamtym.
BTW: Posty o Wilsonie z urwanym kablem przeniosłem do nowego tematu i jeśli chcesz ten wątek kontynuować, pisz w tamtym.
to jaki wkoncu sprzet polecicie? Z krotkich anten podobno PIRAT jest dobry ale wydaje nieznosne szumy i inne dzwieki podczas jazdy.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Buczy przy wyższych prędkościach. Każda antena helikalna tak ma. Mnie to nie przeszkadzało, kiedy używałem Sirio Delty. Z bardzo krótkich Pirat i Sirio T3, z metrówek Wilson, AS 100 i Omega. Z 1.5m Sirio ML145, Alan 9 Plus, Sirio Turbo 2000. Dwumetrówki to już wedle uznania SS1200, MW4000, Performer/Turbo 5000, Performer 1000.
ASC to nic innego jak automatyczna blokada squelcha. A squelch to nic innego jak ustawienie progu puszczenia sygnału audio na głośnik. A jak już wpuszcza, to wpuszcza wszystko. Nie tylko te ładnie słyszalne stacje.bamber137 pisze: teraz w mk4 po włączeniu ASC słyszę wszystkich nawet do ok 20 km. A chyba powinienem tych, co są blisko, słychać szumy, a tego właśnie chce uniknąć.
Dla mnie ASC/ASQ itp to bezsensowne rozwiązanie. Może się przydać jedynie w FM'ach, choć tam i tak chyba lepiej zadziała SQ, bo sobie to można ładnie ustawić.
Do tego co chcesz uzyskać lepiej zadziała rf-gain. On obniża czułość radia. Niekoniecznie oznacza to, że nie usłyszysz stacji z 20km. Jak trafisz na silną stację to może Ci się przebić i z większej odległości.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.