Plany ciagle sa rozne
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Czas pokaze co bedzie, 1.8t, czy moze G + blacharka i malowanie, jedno z dwoch.
Poki co dzis wymienilem prawe lozysko razem z piasta z przodu, bo bylo tak rozwalone, ze piasta tez nadawala sie do wymiany :/
2 ATSy juz sa przepolerowane na nowo, bo zaszly po ostatnim sezonie, polerowalem autosolem aluminium i uwazam, ze jest duzo lepszy niz ten zwykly "metal".
Wczoraj kumpel przywiozl mi blache z kwasowki wywinieta juz na koncowy wydech, bedzie cos jak u wawrzyna, do tego poler i albo prosta fifka, albo 2 jak w golfie mk2 gti. Musze zalatwic reszte wydechu, od kolektora bedzie tylko lacznik elastyczny i dalej juz kwasowka do koncowego, bo moj obecny wydech sie rozlecial juz pare razy
Czekam na dolna rozporke Wiechersa, i zaczynamy zabawe... do wymiany sa gumy na belce, przewody hamulcowe tyl, szczeki i bebny trzeba bedzie przejzec, a wiec przy okazji nowe lozyska, bo te juz troche maja nalatane na glebie, a szkoda rozbierac to 2 razy, koncowka drazka moze jeszcze byc, ale skoro mam nowa, to sie wymieni, w planach sa jeszcze poliuretany, i fajnie jak by szlo dostac na tyl, ale ciezki temat
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Szukam stalowej rozporki na przod, bez sruby i planuje stalowa rozporke na tyl. Przy okazji tych wszystkich robot, chce stare sprezyny, ktore nadaja sie juz na zlom, przeciac na pol, i zobaczyc ile jeszcze moge zejsc na tych amortyzatorach, jak jeszcze troche da rade, to oddaje sprezyny do zaklepania, tak 1-2cm bym chcial jeszcze zejsc, nizej juz u mnie nie ma sensu
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Swoja droga zawias sprawdza sie zajebiscie
Poki co tyle, planow jest wiecej, ale o tym pozniej
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ogarne troche auto po zimie, odknurze je, to porobie zdjecia jak aktualnie wyglada.